odkąd postawiłem serwer NAS staram się regularnie pozbyć wszystkich używanych dotąd narzędzi (Google, Microsoft itd). Moim najważniejszym narzędziem jest prywatna baza danych przygotowana w zaszyfrowanym pliku excela, z kilkudziesięcioma podarkuszami (zeszyty) do których prowadzą linki w nawigacji kopiowanej na każdą stronę, utworzonej przez autokształty, hiperłącza, czyli tylko proste podstawowe rzeczy. Zapisuję tam dane związane ze zdrowiem rodziny, zakupami, księgowością itp. Nie jest to rozwiązanie ani wygodne w edycji ani w udostępnianiu danych ale działa poprzez OneDriva na każdym urządzeniu (w tym jako tako mobilnie!) i jest zaszyfrowane.
Teraz jestem na etapie przenoszenia wszystkiego do NoteStation gdyż wygląda mi to na bardzo rozbudowane narzędzie (kojarzenie notesów, tagi, udostępnianie, listy wielopoziomowe, wyszukiwarka, archiwa, ulubione, załączanie plików i bogate formatowanie tekstu, kopie zapasowe)
ALE
Wczoraj przeglądając Wasze wypowiedzi na forum spotkałem się z podejściem, że NoteStation to bardzo prosta zabawka i nikt z czegoś takiego nie korzysta. Jestem laikiem w tych sprawach, mógłby ktoś mnie oświecić w takim razie z czego korzystacie i czy macie do tego też dostęp na telefonie?

Pozdrawiam, Karol