Konfiguracja rozszerzenia download-station-extension.com w przeglądarce

ODPOWIEDZ
tomaasz
Wtajemniczony
Posty: 203
Rejestracja: śr gru 13, 2017 9:32 am

Konfiguracja rozszerzenia download-station-extension.com w przeglądarce

Post autor: tomaasz »

Cześć
Próbuje skonfigurować rozszerzenie download-station-extension.com. w przeglądarce (Chrome, Opera) wpisując zarówno lokalny adres IP jak i quickconnct ale cały czas wyskakuje mi błąd połączenia. nie wiecie z czego to może wynikać ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
RT2600ac
MR2200ac
DS918+ 4x2TB WD Gold RAID6, 16 GB RAM - DSM 7.x
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1946
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Konfiguracja rozszerzenia download-station-extension.com w przeglądarce

Post autor: mikhnal »

Lokalnie to chyba bez https trzeba.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
tomaasz
Wtajemniczony
Posty: 203
Rejestracja: śr gru 13, 2017 9:32 am

Re: Konfiguracja rozszerzenia download-station-extension.com w przeglądarce

Post autor: tomaasz »

Niestety żaden sposób nie działa. Z DSM lokalnie łączę się normalnie przez https://192.168.1.200:5001/ a w rozszerzeniu na ten adres nie działa
RT2600ac
MR2200ac
DS918+ 4x2TB WD Gold RAID6, 16 GB RAM - DSM 7.x
pdz
Stały Bywalec
Posty: 260
Rejestracja: śr gru 27, 2017 2:34 pm

Re: Konfiguracja rozszerzenia download-station-extension.com w przeglądarce

Post autor: pdz »

Jaka wersja DSM ? Masz w nagłówku komunikat , może to jest to.
dom : DS220+ , 6GB RAM, 1x12TB WD Gold , APC Back 700VA , siec 2x1 Gbit , stacja dokująca z 4TB Seagate SkyHawk
praca : RS4017XS+ , 32GB RAM , 11x14TB WD Gold , siec 10 Gbit
praca : RS2418RP+ , 64GB RAM , 8x14TB WD Gold
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1946
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Konfiguracja rozszerzenia download-station-extension.com w przeglądarce

Post autor: mikhnal »

To sprawdź http i port 5000.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
Awatar użytkownika
SnejX
Zawsze On-Line
Posty: 463
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

Re: Konfiguracja rozszerzenia download-station-extension.com w przeglądarce

Post autor: SnejX »

hmmm, w FF u mnie działa po https
SDM.PNG
EDIT.
w sumie zasugerowałem się ikonką i nie wiem czy to ten sam dodatek, autor pytania ma Synology Download Station a ja mam Synology Download Manager.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1946
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Konfiguracja rozszerzenia download-station-extension.com w przeglądarce

Post autor: mikhnal »

Lokalnie używam http, nigdy nie miałem problemów z połączeniem.

sds.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
Awatar użytkownika
michau
Wyrocznia
Posty: 1137
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:03 pm
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Re: Konfiguracja rozszerzenia download-station-extension.com w przeglądarce

Post autor: michau »

U mnie na FF działa również po https nawet po adresie z domeny. Problem jest tylko taki, że po każdym uruchomieniu FF sam się nie łączy tylko error.
NAS:
[ MASTER ] Synology DS1515+ | 16 GB RAM | DSM 6 | 5 x WD Red WD60EFRX Btrfs RAID 5
tomaasz
Wtajemniczony
Posty: 203
Rejestracja: śr gru 13, 2017 9:32 am

Re: Konfiguracja rozszerzenia download-station-extension.com w przeglądarce

Post autor: tomaasz »

Dziękuję Wam za pomoc.
W Firefox'ie działa a w Operze niestety nie
Muszę się przerzucić na FF ;)

pozdrawiam
RT2600ac
MR2200ac
DS918+ 4x2TB WD Gold RAID6, 16 GB RAM - DSM 7.x
ODPOWIEDZ