Upgrade RAM w DS412+

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 364
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

Upgrade RAM w DS412+

Post autor: krissos »

W DS412+ też zrobiłem podmianę pamięci na 4GB i działa dużo lepiej :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr gru 23, 2015 11:20 pm przez krissos, łącznie zmieniany 2 razy.
Unr3al2
Wtajemniczony
Posty: 212
Rejestracja: pt gru 11, 2015 11:01 am

Re: Upgrade RAM w DS415+

Post autor: Unr3al2 »

Zrobiłeś opis??
QNAP TVS-471 / 6.1.3-15152-6 / 2x Segate 2TB RAID1 btrfs / 4GB RAM
DS918+ / DSM 6.2 / Segate 2TBx3/ SSD120GB / 8 GB RAM mod
DS710+ / DSM 4.2 / Segate 2TB / 2GB RAM mod
Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 364
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

Re: Upgrade RAM w DS415+

Post autor: krissos »

Dałem d... i nie zrobiłem zdjęć jak rozebrałem ;(
Budek
Amator
Posty: 10
Rejestracja: śr lis 09, 2016 9:23 pm

Re: Upgrade RAM w DS412+

Post autor: Budek »

@krissos, jak po roku możesz ocenić pracę DS412+ ? Czytałem w necie o braku stabilności i że z modułem 2GB pracuje stabilniej.

Jakie są Twoje wrażenia ?
Mógłbyś podać model RAM-u zamontowanego ?

/RB
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 2002
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Upgrade RAM w DS412+

Post autor: mikhnal »

On już nie ma tego Synka.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8227
Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 364
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

Re: Upgrade RAM w DS412+

Post autor: krissos »

@Budek Do końca jego pracy u mnie nie miałem z nim żadnych problemów. Co do ramu to nie pamiętam, jak znajdę informację to Ci napiszę.
Ignatius
Amator
Posty: 29
Rejestracja: ndz gru 25, 2016 11:33 am

Re: Upgrade RAM w DS412+

Post autor: Ignatius »

Posiadam DS412+ z 1GB pamięci i chcę wymienić moduł na 2GB.
Mam prośbę o to doradzenie jakie pamięci użyć.
Czy ten model będzie odpowiedni - KINGSTON VALUERAM D3S 2GB 1333-9 SX16 KVR (KVR13S9S6/2)?
https://www.ceneo.pl/27850235#
DS916+ 8GB
DS412+
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 2002
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Upgrade RAM w DS412+

Post autor: mikhnal »

Tak, będzie działać. Użytkownik Valiante na angielskim forum zrobił nawet zestawienie działających w DS412+ modułów pamięci:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8227
Ignatius
Amator
Posty: 29
Rejestracja: ndz gru 25, 2016 11:33 am

Re: Upgrade RAM w DS412+

Post autor: Ignatius »

Dziękuję za link.
DS916+ 8GB
DS412+
ODPOWIEDZ