jacek1008 pisze:Wilu, jedno USB jest do UPS-a, a gdzie USB do dysku zewnętrznego, a gdzie USB do wyjścia audioSynology, do amplitunera...
DS1517+ ma 4 USB 3.0

trzeba było go kupić

nigdy nie będzie tak, że każdy będzie szczęśliwy. Ty akurat podłączasz wiele do swojego NAS-a, ale prawda jest taka, że większości ludzi nie przyszło by do głowy (w tym mi) by podłączać tam amplituner. i tak naprawdę większości ludzi więcej niż 2 porty usb nie są potrzebne (1 na UPS a 2 na zewnętrzny dysk). fakt, 1 port zapasu byłby wskazany.
jacek1008 pisze:
Nie wspomnę już o możliwości wymiany procesora w takim Qnapie, czego w Synology chyba nigdy juz nie będzie.
bo tak naprawdę wielu userów i tak by go nigdy nie wymieniła. myslisz ideę NAS-a z PC-tem. albo inaczej, patrzysz na NAS-a z punktu widzenia "PC-towca". NAS to gotowe rozwiązanie, kupujesz konfigurację z zapasem spełniającą Twoje oczekiwania i użytkujesz. jak zapas się skończy - wymieniasz urządzenie na dostosowane bardziej do Twoich nowych potrzeb. a jak potrzebujesz rozbudowywać w nieskończoność to kupujesz serwer albo składasz sobie swojego NAS-a używając PC-towych komponentów i odpalając na tym coś w stylu OpenMediaVault czy FreeNAS.
jacek1008 pisze:
Ale reasumując, to chyba ekipa Synology robi badania, jak długo można robić ze swoich klientów idiotów.
Jeśli chodzi o Downa... Choroba nie wybiera, natomiast wybrać dyrektora Synology odpowiedzialnego za produkcję, który zachowuje się jak chory na tą chorobę to już jest celowe działanie mające doprowadzić do upadku firmy. Gdybym ja miał pakiet większościowy takiego Synology to już dawno zostałby taki gość zwolniony przeze mnie.
no cóż, to Twoje zdanie. Synology ma się jednak bardzo dobrze i cały czas zdobywa nowych klientów utrzymując przy tym stałych, wiernych marce. oczywiście zdarzają się przejścia userów do konkurencji, zarówno u jednych i drugich, takie prawa rynku.
RS3617XS+ | RS815+ | RS214 | RX415 | DS1817+ | DS415+ | DS1010+ | DS216j | DS215j | DX213
>> Udzielam pomocy TYLKO I WYŁĄCZNIE na forum <<