DS Cam

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 363
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

DS Cam

Post autor: krissos »

Wszystko na temat tej aplikacji
maciuj
Amator
Posty: 56
Rejestracja: pt sty 27, 2017 10:04 am

Re: DS Cam

Post autor: maciuj »

Czy ma ktos sytuacja, ze dzialajacy DS Cam meczy na 100% CPU synka? U mnie dzieje sie tak od ostatniego updatu. Klient na PC dziala dobrze, ale DS Cam odpalone na Androidach wariuja.
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1938
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: DS Cam

Post autor: mikhnal »

Updacie czego? DS Cam, DSM, Surveillance Station? Jaki Synek?
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
maciuj
Amator
Posty: 56
Rejestracja: pt sty 27, 2017 10:04 am

Re: DS Cam

Post autor: maciuj »

Update Surveillance Station na 8.0.2, ten ktory byl jakies 2 tygodnie temu.
A chodzi to na RS814+, ktory ma tylka ta paczke odpalona i obsluguje 6 kamer 4MP.
W normalnej sytuacji, nagrywajac non stop, albo przy podgladzie tylko z klienta PCtowego, obciazenia CPU bylo na poziomie 6-8%.
W momencie uruchomienia DS Cam i podgladu z niego, CPU skacze na 99%.
Standardowo ustawienie w DS Cam zaklada straming MJPEG, ktory duzo bardziej obciaza lacze, ale w tym przypadku nie ma znaczenia na CPU, ale przy wylaczonej tej opcji nie pozwala mi na podglad jednej kamery na calym ekranie ("This file format i not supported"). To tez wczesniej (przed updatem SS) nie wystepowalo.
Awatar użytkownika
krissos
Stały Bywalec
Posty: 363
Rejestracja: pt gru 11, 2015 2:24 pm
Lokalizacja: Zagłębie

Re: DS Cam

Post autor: krissos »

U mnie jak uruchomię DS Cam to obciążenie procesora wzrasta z 1% na 3%/4% i tak skacze :)
ODPOWIEDZ