Mam problem z serwerem DLNA na moim DS415+. Mianowicie wszystkie moje urządzenia w sieci tj. PC stacjonarny, laptop, TV Samsung, amplituner ONKYO, traci połączenie z serwerem DLNA po kilkudziesięciu minutach (nie więcej niż 30 min). Objawia się to tym, że nawet podczas odtwarzania filmu z serwera na TV wykasuje informacja, utracono połączenie z serwerem, serwer niedostępny

czarny obraz i muszę zalogować się do DS zresetować serwer multimediów, bądź wprowadzić jakieś zmiany w ustawieniach i wtedy serwer pojawia się na nowo. Po czym oglądam kolejne 20-30 minut i znowu to samo - utrata połączenia. Wszystko inne działa bez problemu - mail, cloud station, photo station, ftp, samba - tylko DLNA ginie.
Próbowałem zmieniać ustawienia - Interwał anonsowania SSDP od 920 poprzez 500, 600 , 180 a nawet 1 - i nic to nie daje, próbowałem odinstalować pakiet serwera i zainstalować na nowo - też bez żadnego skutku.
Nie jest to wina sieci, ponieważ w sieci mam drugi serwer 212j - który służy mi tylko jako backup serwer - ale dla testu zainstalowałem na nim serwer multimediów i on zawsze jest widoczny dla wszystkich urządzeń. Więc problem leży tylko i wyłącznie po stronie 415+.
Czy ktoś miał podobne problemy? wszystkie sugestie, co z tym zrobić bardzo mile widziane
Dzięki