Cześć,
mam serwer Synology i na nim udostępnionych 8 katalogów przez SMB. Łączę się do zasobu sieciowego np. \\192.168.1.2 (z windows 10) i widzę wszystkie foldery. Problem polega na tym, że na 4 udziałach wyszukiwanie plików działa normalnie, a na pozostałych Windows nie zwraca żadnych wyników, mimo że pliki są widoczne przy ręcznym przeglądaniu.
Uprawnienia użytkownika są takie same dla wszystkich udziałów, inne konta też mają identyczne ustawienia. Indeksowanie na Synology jest włączone. Problem występuje tylko na części udostępnionych folderów.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Co może być przyczyną, że wyszukiwanie działa tylko na wybranych folderach?
Dziękuję za pomoc (dodam jeszcze, że "kiedyś" to działało normalnie).
Edit:
Zrobiłem podobny folder, udostępniłem go, przeniosłem część rzeczy i w nowym udostępnionym folderze wyszukuje normalnie.
Pozdrowienia
Robert
Wyszukiwanie w DS723+ DSM 7.2.2-72806 UP5
-
Robo
- Początkujący
Wyszukiwanie w DS723+ DSM 7.2.2-72806 UP5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
wlodekh
- Stały Bywalec
Re: Wyszukiwanie w DS723+ DSM 7.2.2-72806 UP5
Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale zaproponuję obejście: programik Everything - malutki, działa bardzo szybko. Wiem, że przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka, ale czasami warto spróbować czegoś nowego. Windows Explorer jest kapryśny, szczególnie w udziałach sieciowych. Może trzeba szukać w uprawnieniach? Tak tylko gdybam.
DS725+ | RAM CompuRAM 16GB CRM16D4/SYD4ES03 | WD Red Pro 10TB / SSD WD RED SA500 1TB | Btrfs