Nie mogę zainstalować DSM "Ładowanie..."

ODPOWIEDZ
meu
Początkujący

Nie mogę zainstalować DSM "Ładowanie..."

Post autor: meu »

Cześć,
kolega przyniósł mi DS718+, z jednym dyskiem. Dysk okazał się być całkowicie uszkodzony.
Kupił dwa nowe dyski (Sprawdzałem zgodność na stronie Synology, również wersję firmware). Zamontowałem dyski i uruchomiłem.
Po uruchomieniu niebieska dioda zasilania miga, potem słychać dźwięk, dioda zaświeca się. Diody od dysków świecą, dioda status miga szybko jednostajnie no i dioda sieci miga gdy pracuje.
Urządzenie dostaje adres z DHCP. Po tym adresie za pomocą przeglądarki (próbowałem Edge i Chrome w najnowszych wersjach) otwieram interfejs web, a tam Ładowanie:
Zrzut ekranu 2024-08-27 083442.png
Po jakiejś chwili komunikat "Połączenie nie powiodło się. Sprawdź ustawienia sieci.":
Zrzut-ekranu-2024-08-27-092029.png
Po kilku restartach raz pokazał się przycisk Konfiguruj. Potem wskazałem plik z dysku (mam pobraną ostatnią wersję DSM_DS718+_72803.pat) i kliknąłem zainstaluj teraz. Pokazało się to koło z postępem i 0% "Inicjowanie", ale po chwili ekran zmienił się znowu na "Ładowanie..." (jak pierwszy screen) a po chwili "Połączenie nie powiodło się. Sprawdź ustawienia sieci." (jak drugi screen)

Próbowałem też z wersją DSM_DS718+_69057.pat - to samo.
Czy ktoś mógłby doradzić co robię nie tak?

EDIT:
ok, wygląda na to, że urządzenie musi mieć dostęp do internetu podczas instalowania DSM. Ja domyślnie wszystkie nie moje urządzenia mam zablokowane. Po odblokowaniu Internetu poszło "od strzału".
Temat do zamknięcia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Modele serii +”