Błąd - Ceryfikat SSL został zmieniony

ODPOWIEDZ
petrumi
Amator

Błąd - Ceryfikat SSL został zmieniony

Post autor: petrumi »

Cześć.

Mam DS1522 w sieci LAN. Używam Synology Active Backup for Business agent. Co jakiś czas (ok raz na miesiąc) pojawia mi się komunikat jak w temacie oraz w załączniku. Jak przeklikam to wszystko wraca do normy. Nie jestem specem od IT, ktoś mi wytłumaczy dlaczego tak jest?

SSL Cert2.PNG
SSL Cert.PNG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DS1522+, 8GB, 10Gbit, SSD Cache 2xSamsung 970 Evo Plus, SHR1 2xIronWolf 10TB + 2xIronWolfPro 18TB
DS416Play, 8GB, 1Gbit, SHR1 3x10TB + 6TB :: 2xDS710+ jakieś stare WD Red :: UPS Cyberpower CPI 1300
Awatar użytkownika
SnejX
Uczeń Mistrza

Re: Błąd - Ceryfikat SSL został zmieniony

Post autor: SnejX »

Certyfikat którego używasz do ABfB ma krótki okres ważności, automatycznie się odnawia i w ABfB musisz go ponownie zatwierdzić.

Sprawdź w Panel Sterowania - Bezpieczeństwo - Certyfikat
Tu masz listę certyfikatów, sprawdź, który jest używany przez ABfB. Ustaw ten z długą datą.
Awatar użytkownika
SnejX
Uczeń Mistrza

Post autor: SnejX »

udało Ci się rozwiązać problem?
petrumi
Amator

Post autor: petrumi »

Przepraszam, że nie odpisałem. Ogólnie ten problem już poznałem, do wczoraj aktualizowałem klientów ręcznie bo mam wszystkich pod ręką ale obejrzałem wczoraj YT z tailscale, ustawiłem sobie skrypt żeby aktualizował się sam. Dziękuje za pomoc!
DS1522+, 8GB, 10Gbit, SSD Cache 2xSamsung 970 Evo Plus, SHR1 2xIronWolf 10TB + 2xIronWolfPro 18TB
DS416Play, 8GB, 1Gbit, SHR1 3x10TB + 6TB :: 2xDS710+ jakieś stare WD Red :: UPS Cyberpower CPI 1300
ODPOWIEDZ

Wróć do „Active Backup for Business / Hyper Backup / BeeDrive”