1. Czy Site to Site - działa stabilnie?
2. Jak skonfigurować opcje wskazane w załączniku, bo trochę się tu pogubiłem...

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Po DDNS działa, nie zauważyłem problemów przy zmianie IP.BWaliszewski pisze:Pozwólcie, że troszkę odświeżę temat...
1. Skonfigurowałem kilka takich połączeń - ale zawsze po stałym IP. Czy ktoś z Was ma doświadczenie jak to działa po DDNS? Stabilność jest taka sama?
Hmm - spróbuj pokręcić ustawieniami w zakładce „Szyfrowanie”, może tam coś się dzieję i umiera transmisja danych, pomimo utrzymania połączenia. Już dokładnie nie pamiętam z jakiego powodu, ale u siebie ustawiłem szyfrowanie na AES128 i w zaawansowanych „Przechodzenie przez NAT” z Auto na Włącz.BWaliszewski pisze:Pozwólcie, że troszkę odświeżę temat...
2. "Trzeba dodać reguły zapory, eksport i import konfiguracji na zdalnym routerze i można zapomnieć o temacie" - no i tu mam w jednym przypadku problem - bo w jednej konfiguracji i połączeniu 2 siedzib... codziennie rano o 8 coś się dzieje i użytkownicy z lokalizacji "A" - tracą dostęp do lokalizacji "B"... połączenie StS - ma stan "połączono"... ale dopiero restart routera w lokalizacji "A" - powoduje, że wszystko wraca do normy. Dopiero ustawienie routera w codzienny restart o godzinie 8.05, powoduje, że wszystko działa jak należy... jest jednak upierdliwe dla użytkowników, którzy pracę zaczynają o 7. Macie na to jakiś pomysł?
Kod: Zaznacz cały
/usr/syno/bin/synopkg restart VPNPlusServer