Wykupiłem płatny VPN zrobiłem nawet tunelowanie i dalej bez rezultatu. Tunelowanie mogłem z komórki robić na wybrane aplikacje próbowałem Google Chrome i DS finder i bez rezultatu. Podejrzewam ,że tunelowanie na wybraną aplikację na PC musi być zainstalowana taka sama aplikacja a na PC nie ma DS finder jest tylko asystent. .
W Nasie widziałem możliwość wpisania VPN I DNSa. Czy po wpisaniu VPN będzie z zewnątrz tylko pobierał dane przez VPN czy wpłynie to także na łączenie się lokalne do Nasa? Jeśli inne urządzenie będzie bez VPN nie wejdę zobaczę NAS-a? Czy wpisanie VPN ułatwi znalezienie przez inne urządzenie na tym samym Vpenie ? Ewentualnie jeśli wykupię Dnsa zniknie problem z IP zewnętrznym i takim sposobem dam radę odpalać zamykać Nasa?
Próbowałem też bez VPN na kompie z zastosowaniem
https://www.noip.com/free?gclid=EAIaIQo ... ynamic-dns
Jednak chyba ta wersja bezpłatna nie działa . DNsa.
Polecacie jakiś płatny DNs? Czy lepiej gdzieś wykupić IP stałe. Mam zmienne i pewnie ,dlatego taki problem z dostaniem się do kompa .
Druga opcja jaka mi przyszła do głowy czy można wykorzystać Teamviewer i tam na pulpicie zostawić skrót do WOla lub odpalać z Synology Asystenta Wola.
Sporo czasu już kombinuje jak to zrobić i dalej w miejscu stoję.
Co robię nie tak,że nie działa
Mały sukces najbardziej proste rozwiązania działają TeamViewer Plus program na PC Synology Asistant i
uruchomiłem 
w końcu przez WOL Nasa na odległość
Jednak jak ktoś mógłby opisać jak zrobić tym sposobem ,żeby jednak z tym DS Finder ten pomysł zrealizować odpalanym prosto z komórki