Wykupiłem płatny VPN zrobiłem nawet tunelowanie   i dalej bez rezultatu.  Tunelowanie mogłem z komórki robić na wybrane aplikacje próbowałem  Google Chrome i DS  finder i bez rezultatu. Podejrzewam ,że tunelowanie na wybraną aplikację na PC musi być  zainstalowana taka sama aplikacja a  na PC nie ma DS finder jest tylko  asystent. .
W Nasie widziałem możliwość  wpisania VPN I DNSa. Czy po wpisaniu VPN będzie z zewnątrz tylko pobierał dane  przez VPN czy wpłynie to także  na  łączenie się lokalne do Nasa? Jeśli inne urządzenie będzie bez VPN nie wejdę    zobaczę NAS-a? Czy wpisanie VPN ułatwi znalezienie przez inne urządzenie na tym samym Vpenie ? Ewentualnie jeśli wykupię Dnsa  zniknie problem z IP zewnętrznym i takim sposobem dam radę odpalać zamykać Nasa?
Próbowałem też bez VPN  na kompie   z zastosowaniem 
https://www.noip.com/free?gclid=EAIaIQo ... ynamic-dns
Jednak chyba ta wersja bezpłatna nie działa . DNsa.
Polecacie jakiś płatny DNs? Czy lepiej gdzieś wykupić  IP stałe. Mam zmienne i pewnie ,dlatego taki problem z dostaniem się  do kompa .
Druga opcja  jaka mi przyszła do głowy czy można wykorzystać Teamviewer i tam na pulpicie zostawić skrót do WOla lub odpalać z Synology Asystenta Wola. 
Sporo czasu już kombinuje jak to zrobić i dalej w miejscu  stoję.
Co robię nie tak,że nie działa  
Mały sukces najbardziej   proste rozwiązania działają  TeamViewer Plus program  na PC  Synology Asistant i
 uruchomiłem 
   w końcu przez WOL  Nasa  na odległość 
Jednak   jak ktoś mógłby opisać jak  zrobić   tym sposobem  ,żeby  jednak z tym DS Finder  ten pomysł zrealizować odpalanym  prosto z komórki