Re: RS2416+
#11Aktywny użytkownik powiązany z Synology, to taki, który posiada produkty Synology? Czy może forum prowadzą pracownicy Synology, którzy odpowiadają sami sobie?
Pisałem o aktywnych użytkownikach (a tych na tym forum jest ledwie kilku/kilkunastu), więc nie wyskakuj mi tu z zarejestrowanymi, bo ta liczba jest kompletnie nieistotna. Większość zarejestrowanych użytkowników zakłada tylko tematy dotyczące ich własnych problemów (i tylko w nich nabija swoją skromną liczbę postów), a odpowiedzi udziela wciąż ta sama "aktywna" grupa. I podtrzymuje swoje stwierdzenie, że w większości "aktywna grupa" jest choćby pośrednio powiązana z Synology...Zoltar pisze:@veg czy mógłbyś napisać na jakiej podstawie stwierdziłeś że na obecnym forum większość aktywnych użytkowników jest powiązana z Synology? I ile wynosi ta większość? Dopowiem tylko, że na forum zarejestrowanych jest 892 użytkowników - taka liczba jest opublikowana w statystykach forum.
Pisałem, co mam na myśli pod tym stwierdzeniem. Nie zamierzam się powtarzać. Każdy może sobie sam ocenić na ile dany użytkownik jest zwykłym, "domowym użytkownikiem", a na ile jest on bezpośrednim pracownikiem Synology, ich dystrybutorem, PR-owcem, albo jeszcze innym przedstawicielem branży IT, który co jakiś czas może mieć np. biznesowy kontakt z Synology (więc nie chce pisać źle o firmie, z którą czasem choćby pośrednio współpracuje). Wystarczy prześledzić aktywność niektórych na forum, treść ich postów, kolekcję serwerów, obecność na różnych konferencjach czy szkoleniach organizowanych przez Synology, albo choćby to jak mocno śledzą branżę i z jakim zaangażowaniem informują na tym forum o kolejnych produktach Synology. A to tylko przykłady...psmanek pisze:Aktywny użytkownik powiązany z Synology, to taki, który posiada produkty Synology? Czy może forum prowadzą pracownicy Synology, którzy odpowiadają sami sobie?
Uderz w stół, a nożyce się odezwą...Przemuss pisze:Wg niego synology płaci niektórym z nas za zakopywanie niektórych spraw pod dywan. Nie pytali się mnie o nr konta a was? Jest tu w ogóle ktoś komu synology za cokolwiek płaci?
Ma gość niezłe fazy. Ciekawe jestem po jakich lekach. Warto wiedzieć jakich nie brać.
Póki co odmawiają naprawy/wymiany wadliwego produktu na gwarancji, do czego się dobrowolnie zobowiązali w momencie jego sprzedaży. KC jako przykładowe wymienia też zwrot zapłaconej ceny (nie żadnej 10-cio krotności) oraz zapewnienie innych usług. Nie wymagam niczego więcej. Nie wmawiaj mi więc czegoś, czego nie powiedziałem.Przemuss pisze:Twoje podejście do tematu jest takie ze nawet jakby ci synology zwróciło 10-cio krotność wartości twojego synka dalej byś ich oskarżył i dalej głosił swoje herezje.
Swoją znajomością prawa popisałeś się już w innym temacie (viewtopic.php?f=54&p=5478#p5478). Także może nie wypowiadaj się więcej na tematy, o których nie masz zielonego pojęcia, bo tylko się ośmieszasz.Przemuss pisze:Kolejna kwestia jest taka ze twoje działania na oficjalnym forum podchodzą pod czarny PR i mogą się skończyć w sądzie, a na ławie oskarżonych będziesz siedział osobiście. Jak nie przestaniesz wypisywać swoich bezpodstawnych oskarżeń osobiście zgłoszę sprawę do synology. Nie masz żadnych dowodów iż awarie produktów synology są związane z wadliwą serią procesorów Intela.
Mnie nie interesują inne modele, tylko mój DS415+. Gdy go kupowałem dostałem zapewnienie, że jest wolny od jakichkolwiek wad materiałowych. Przed upływem gwarancji dowiedziałem się o możliwych problemach z jego procesorem. Zgłosiłem się do gwaranta z żądaniem usunięcia wady, a ten odpowiedział że mój egzemplarz jest wolny od jakichkolwiek usterek "bo wciąż pracuje". To ja nie mam więcej pytań... Dodam tylko, że te wszystkie wadliwe egzemplarze, które zbrickowały np. w 14 czy 15 miesiącu (i po zbrickowaniu zostały przez Synology wymienione) w 12 i 13 miesiącu "też (jeszcze) pracowały"...Przemuss pisze:Nadmienię że identyczne efekty śmierci produktów synology miały także miejsce w produktach z rodzin x10 do x13 gdzie to były inne procesory niż Atom c2000.
Nareszcie napisałeś tak jak jest i nie pomyliłeś administratora tego forum, Franka, pracownika Synology w siedzibie HQ Synology w Dusseldorfie ze mną, moderatorem, w żadnym wypadku pracownikiem Synology, takim samym użytkownikiem tego forum jak Ty.veg2 pisze:Administrator tego forum jest przecież w "ciągłym kontakcie z Synology", ma też moje IP. Jeśli uważa, że pomawiam jego firmę to niech przekaże "moją sprawę" do dział prawnego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości