LUN - problem z podłączeniem.

ODPOWIEDZ
janosik
Trochę Wie
Posty: 113
Rejestracja: śr lis 30, 2016 12:39 pm

LUN - problem z podłączeniem.

Post autor: janosik »

Nie mogę podłączyć obiektu LUN do systemu Windows.
Co może być przyczyną? Windows łączy się ale nie chce zalogować się do obiektu.
Informacja na screenie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
1 x DS 218+ / 4TB Seagate IronWolf
1 x DS 218+ / 3TB WD RED
5 x DS 218j / 2-4TB WD RED/Seagate IronWolf
9 x DS 216j / 2-4TB WD RED/Seagate IronWolf
2 x DS 216se / 3 TB / Toschiba
1 x DS 115j / 2TB WD RED
janosik
Trochę Wie
Posty: 113
Rejestracja: śr lis 30, 2016 12:39 pm

Re: LUN - problem z podłączeniem.

Post autor: janosik »

Dodam, że łączę się z innej lokalizacj a nie z sieci lokalnej. Ale serwer jest wystawiony i widać go z sieci publicznej.
1 x DS 218+ / 4TB Seagate IronWolf
1 x DS 218+ / 3TB WD RED
5 x DS 218j / 2-4TB WD RED/Seagate IronWolf
9 x DS 216j / 2-4TB WD RED/Seagate IronWolf
2 x DS 216se / 3 TB / Toschiba
1 x DS 115j / 2TB WD RED
Przemuss
Wyrocznia
Posty: 1088
Rejestracja: wt gru 15, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: Żyrardów

Re: LUN - problem z podłączeniem.

Post autor: Przemuss »

Zobacz w zakładce dodawania adresu serwera iscsi czy jest on dodany a następnie w tej co wybierasz target naciśnij odśwież.
Wyglata to na brak wpisanego serwera.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Administratorzy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.

Serwery NAS:
Synology DS211j, DS1511+, RS2212RP+ DS1513+

"Zasłanianie się dysleksją, to jak chwalenie się małym fiu...."- by Pati
gg 2101676
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1946
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: LUN - problem z podłączeniem.

Post autor: mikhnal »

Jakiś port nie jest wypuszczony przez router na zewnątrz.

[EDYTA]

Mam. Przepuść porty TCP 860 oraz 3260 i skieruj na IP Synka. Zobacz czy teraz się połączysz.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
janosik
Trochę Wie
Posty: 113
Rejestracja: śr lis 30, 2016 12:39 pm

Re: LUN - problem z podłączeniem.

Post autor: janosik »

Zrobiłem DMZ i nic to nie zmieniło.
1 x DS 218+ / 4TB Seagate IronWolf
1 x DS 218+ / 3TB WD RED
5 x DS 218j / 2-4TB WD RED/Seagate IronWolf
9 x DS 216j / 2-4TB WD RED/Seagate IronWolf
2 x DS 216se / 3 TB / Toschiba
1 x DS 115j / 2TB WD RED
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1946
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: LUN - problem z podłączeniem.

Post autor: mikhnal »

Czy ja pisałem o DMZ?
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
ODPOWIEDZ