Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Jesteście moją ostatnią nadzieją . Może znajdzie się ktoś wśród szanownego grona co trafił na ten wynalazek jakim jest Orllo. Generalnie kamera OK. Działa bardzo dobrze na swojej własnej aplikacji, ale problem pojawił się gdy chciałem dodać ja do systemy Synology. Kamery wykrywane są poprawnie jako ONVIF. Zgodnie z instrukcją w aplikacji nadałem i uruchomiłem hasło tekstowe .
Przy próbie dodania uzupełniam moje dane. Domyślny admin oraz haslo które utworzylem w systemie
Niestety kamera za każdym razem pomimo wpisanych danych odmawia uwierzytelnienia .
Bardzo długo kręci by poinformować mnie o problemie z połączeniem
Siedziałem nad tym cały weekend i pomysły mi sie skończyły.
Jedynym sposobem w jakim udało mi sie je podłączyć był protokół RSTP korzystając ze scieżki
admin:########@192.168.68.10:10554/udp/av0_0
Może ktoś spotkał się z tym problemem i znalazł rozwiązanie.
Kamera Orllo Z10
-
- Początkujący
Re: Kamera Orllo Z10
Odpowiem dla potomnych . Te kamery to Vstarcam . Logowanie na ich stronie po adresie IP możliwe przy użyciu aplikacji IP Cam finder od Vstar. Zauważyłem ze po każdym uruchomieniu kamery ten port się zmienia . Apka pomoże go zlokalizować i od razu przejść na www. Jeśli chodzi o dodanie tych kamer do synology. Trzeba uruchomić ponownie kamerę i macie chwile na dodanie. Nie wiem dlaczego tak to działa, ale jeśli kamera chwilę dłużej popracuje to nie da się autoryzować . No PTZ działa, ale nie mogę ustawić wykrywania z kamery. Tylko przez synology. No ale działa.