Dahua ipc 35 - Prośba o pomoc

jacokolwiek
Amator
Posty: 39
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 9:30 pm

Re: Dahua ipc 35 - Prośba o pomoc

Post autor: jacokolwiek » pn lis 05, 2018 7:56 pm

Hej SnejX.
Dzięki za info. Wcześniej uzyskałem info z takim linkiem na forum pclab.
https://www.tp-link.com/pl/faq-417.html

Zrobiłem wszystko łopatologicznie ale :

emotix, o 02 Listopad 2018 - 17:33, napisał(a):

To podłącz się najpierw do samego TP-Linka, skonfiguruj go zgodnie z linkiem, a dopiero potem podłącz go do swojej sieci.


Tak też zrobiłem.
Niestety musiałem zresetować modem do fabrycznych i znów podpiąć kabel z Vectry do WAN- brak sieci
Co dziwne laptop pokazywał że niby jest sieć jednak nie było po kablu ani po WIfI
Mogłem się zalogować do tp-linka .
Zdjęcia poniżej
P.S ZDJĘCIE PO PRAWEJ - nazwa sieci po kablu ( nie wiem czemu ma w nazwie wifi )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jacokolwiek
Amator
Posty: 39
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 9:30 pm

Re: Dahua ipc 35 - Prośba o pomoc

Post autor: jacokolwiek » pn lis 05, 2018 8:03 pm

Zrestartowałem router tplinka do fabrycznych . Daj znać jakie kroki po kolei mam wykonać to spróbuję raz jeszcze.
Jeśli potrzebujesz jakieś screeny z aktualnymi info z tplinka po restarcie to daj znać.
Kable - tu ma wpięty vectra do wan w tplinku - inaczej nie wykrywał panelu logowania

Dzięki

Awatar użytkownika
SnejX
Wtajemniczony
Posty: 151
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

Re: Dahua ipc 35 - Prośba o pomoc

Post autor: SnejX » pn lis 05, 2018 10:34 pm

teraz to tak na szybko.

Pierwszy screen pokazuje, że laptop ma adres 192.168.0.100 ale z poprzednich info od ciebie wynikało, że Vectra rozdaje adresy z puli 192.168.0.x czyli masz konflikt, bo zarówno Vectra jak itp-link rozdają teraz adresy z tej samej puli, chodzi o wartość w trzecim polu adresu.
Zauważ ze tp-link w sekcji WAN ma same zera w adresie a przecież tam jest wpięty kabel od vectry.

Tp-link ma adres 192.168.0.19 (tak widać na screenie) - zmień mu adres na 192.168.0.200 i wyłącz na nim DHCP.
Teraz wszystkie twoje urządzenia dostaną adres z dhcp od vectry. Internet na laptopie powinien ruszyć. Ew. zrestartuj te urządzenia, albo na chwilę odłącz im kabel sieciowy.

PS. Ponieważ pracujemy już na szczegółach to taki zapis miesza mi w głowie:
"niestety musiałem zresetować modem do fabrycznych i znów podpiąć kabel z Vectry do WAN- brak sieci "
zresetowałeś tp-linka (router) czy modem (router) od vectry? Przyjąłem że tp-linka.

jacokolwiek
Amator
Posty: 39
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 9:30 pm

Re: Dahua ipc 35 - Prośba o pomoc

Post autor: jacokolwiek » wt lis 06, 2018 6:26 pm

Hej .
Daj mi znać jak będziesz online.
Może wtedy krok po kroku uda nam się razem coś zdziałać.

Awatar użytkownika
SnejX
Wtajemniczony
Posty: 151
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

Re: Dahua ipc 35 - Prośba o pomoc

Post autor: SnejX » pt lis 09, 2018 6:32 am

no to chyba wszystko zostało zrobione zgodnie z oczekiwaniami :)

ODPOWIEDZ