Komunikat o rotacji plików archiwalnych

#1
Kłaniam się.
Od niedawna zauważyłem, że na pocztę (skojarzoną z Surveillance Station) codziennie o tej samej godzinie przychodzą komunikaty o takiej treści: "Zgodnie z odpowiednimi ustawieniami Synology Surveillance Station rozpoczęła rotację plików archiwalnych dla następujących kamer: tutaj nazwa kamery
Mimo, że używam Surveillance Station sporadycznie gdy np. wyjeżdżam na dłużej (ale generalnie od ponad dwóch lat) nigdy wcześniej podobnych komunikatów nie otrzymywałem. Sądzę, że może to być związane z nową wersją SS, ale mogę się mylić. Dziwne też jest to, że na dysku nie mam żadnych nagrań archiwalnych ponieważ niepotrzebne zapisy niezwłocznie usuwam, więc co w tym momencie poddawane jest rotacji? Trochę bez sensu, aby dysk "mielił" coś bez potrzeby. Przeczytałem w bazie wiedzy na stronie: https://www.synology.com/pl-pl/knowledg ... gs_advance - że opcja rotacji znajduje się w zakładce ustawień zaawansowanych i występuje razem z opcją nagrywania. Z tego wynika, że gdy wyłączę nagrywanie i rotację - harmonogram nagrywania, ręczne nagrywanie oraz powiązane wydarzenia nagrywania w regule akcji zostaną wyłączone. I dalej: w podglądzie na żywo: Nadal można konfigurować ustawienia powiadomień, podczas gdy analiza podglądu na żywo działa normalnie. Można również wyzwolić alert nagrywania; W regule akcji: Gdy zostanie wyzwolona reguła z akcją „Rozpocznij nagrywanie”, nagrywanie NIE rozpocznie się.
Jak powyższe interpretować? Czy nie da się wyłączyć tej opcji bez utraty możliwości rejestracji zdarzeń? Dodam, że harmonogram nagrywania ustawiony jest na 24 godz 7 dni w tyg. ALE TYLKO po wykryciu ruchu w określonym rejonie.

Re: Komunikat o rotacji plików archiwalnych

#4
Zarówno z poziomu SS jak i z poziomu przeglądarki plików głównej aplikacji DS masz dostęp do wszystkich zarejestrowanych klipów wideo (są w folderze surveillance - dalej poszczególne foldery od nazw kamer), które możesz (podobnie jak w eksploratorze Windows) usunąć. Tym samym na dysku nie pozostają żadne zbędne nagrania z kamer.

Re: Komunikat o rotacji plików archiwalnych

#5
No i właśnie. Jeśli chcesz usuwać nagrania, rób to tylko z poziomu SS, a nie File Station. Dlaczego? Ponieważ SS prowadzi "log" nagrań i jeśli usuniesz je z poziomu File Station to SS nie wie, że coś usunąłeś i nadal myśli, że ustawiony limit miejsca został osiągnięty, więc próbuje dokonywać rotacji nagrań.

Teoretycznie, choć nie sprawdzałem, usuwanie z poziomu File Station powinno działać, pod warunkiem, że usuniesz również wpisy z katalogu @SSRECMETA.

Re: Komunikat o rotacji plików archiwalnych

#6
Dzięki za wyczerpującą i merytoryczną odpowiedź.
Pozostaje mi spróbować usunąć wpisy w katalogu @SSRECMETA, a jak nie da rady, usunąć SS oraz kamery i konfigurować wszystko od nowa.
Nawiasem mówiąc taki sam przypadek występuje ze zdjęciami przesłanymi do folderu Foto. Mam nauczkę aby wszystkie operacje (przynajmniej usuwania) realizować z poziomu domyślnych aplikacji.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości