SRM 1.2

psmanek
Uczeń Mistrza
Posty: 724
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: SRM 1.2

Post autor: psmanek » wt paź 23, 2018 12:16 pm

Jak to zdiagnozowałeś?

solid
Amator
Posty: 32
Rejestracja: sob sty 09, 2016 5:37 pm

Re: SRM 1.2

Post autor: solid » wt paź 23, 2018 12:28 pm

Podesłałem pomocy technicznej debug.dat - z niego to wywnioskowali.
DS115J - DSM 6.2.1-23824-1
RS2212RP+ - DSM 6.2.1-23824-1

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 1204
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: SRM 1.2

Post autor: mikhnal » wt paź 23, 2018 1:06 pm

A zmiana zasilacza nic nie da?
DS3018xs
DSM 6.2.1-23824 Update 1
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
APC Back USP ES 700G
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2-7742 Update 1

psmanek
Uczeń Mistrza
Posty: 724
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: SRM 1.2

Post autor: psmanek » wt paź 23, 2018 1:29 pm


solid
Amator
Posty: 32
Rejestracja: sob sty 09, 2016 5:37 pm

Re: SRM 1.2

Post autor: solid » wt paź 30, 2018 9:18 am

Niestety, zmiana zasilacza nic nie dała, te same objawy. Najwidoczniej to rzeczywiście problem z samym routerem - WiFi Amp.
DS115J - DSM 6.2.1-23824-1
RS2212RP+ - DSM 6.2.1-23824-1

DiamondBack
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: czw lis 08, 2018 10:28 pm

Re: SRM 1.2

Post autor: DiamondBack » czw lis 08, 2018 10:30 pm

Dlaczego w tej nowej aktualizacji nie pokazuje na pulpicie w górnym prawym rogu aktualnej prędkości sieci? Trzeba to gdzieś włączyć czy po cichu wygaszają funkcje?

R70
Trochę Wie
Posty: 93
Rejestracja: pn gru 18, 2017 12:53 am

Re: SRM 1.2

Post autor: R70 » sob lis 10, 2018 10:59 pm

Wersji SRM1.1 nie poznałem dobrze bo krótko miałem RT2600AC. Ale fajnie mi służyła możliwość włączenia niektórym klientom internetu tylko czasowo, podczas gdy dostęp do zasobów lokalnym mieli stale. W SRM1.2 zniknęła ta opcja - zamiast tego jest chyba SafeAccess i profile. Ale chyba czegoś nie ogarniam, bo teraz jak włączę w profilu czasowy internet np. do NASa to poza okienkiem czasowym dostępu do internetu, nie mogę się do niego dostać lokalnie ani po CIFS ani po HTTP/HTTPS.
Coś nie tak z SRM 1.2 czy ja szwankuję ?
Pozdrawiam,
Paweł
DS916+ 8GB,(SHR SSD 240gb, SHR HDD2TB) + (DX513 R5 4x4TB, 200GB SSD Read Cache) Ext4 + Btrfs

ODPOWIEDZ