Urządzenie ups powróciło do trybu prądu przemiennego.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krzys
Trochę Wie
Posty: 70
Rejestracja: sob gru 16, 2017 8:26 pm

Urządzenie ups powróciło do trybu prądu przemiennego.

Post autor: Krzys » śr lip 11, 2018 7:41 am

Obrazek

Hej, kupiłem jak mi poradziliście APC Back-UPS CS 650VA, do tego kabelek i zamontowałem akumulator 12V 7Ah.

Sypie mi komunikaty j/w, powinienem się tym przejmować ? Inne urządzenia w tym czasie działaj normalnie.
DS214Play + 2x Toshiba E300 3TB
DS916+ (8GB) + 4x WD RED 4TB

Przemuss
Uczeń Mistrza
Posty: 608
Rejestracja: wt gru 15, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Urządzenie ups powróciło do trybu prądu przemiennego.

Post autor: Przemuss » śr lip 11, 2018 9:00 am

Trochę przy często.
Podłącz UPS pod kompa i przy pomocy oprogramowania APC zweryfikuj czy też tak sypie.
Chyba że masz u siebie znaczne spadki napięcia poniżej i powyżej granicy podanej w specyfikacji (180–266V) to UPS będzie przechodził do tryby akumulatorowego.
Administratorzy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.

Serwery NAS:
Synology DS211j, DS1511+, RS2212RP+ DS1513+

"Zasłanianie się dysleksją, to jak chwalenie się małym fiu...."- by Pati
gg 2101676

Awatar użytkownika
Krzys
Trochę Wie
Posty: 70
Rejestracja: sob gru 16, 2017 8:26 pm

Re: Urządzenie ups powróciło do trybu prądu przemiennego.

Post autor: Krzys » pn lip 16, 2018 9:32 pm

Zainstalowałem PowerChute Personal Edition i jest podane napięcie z gniazdka lecz nie widzę by był zapisywany log. Jest może jakiś program który zapisuje taką informację ?

Ed. chyba jednak to usterka samego urządzenia, w kategorii gdzie zapisują się przełączenia mam ciągle 0 a urządzenie przetłaczało się w tryb bateryjny dobre 3 razy. dopiero jak odłączyłem fizycznie urządzenie od zasiania odnotowało 1 przełączenie.
DS214Play + 2x Toshiba E300 3TB
DS916+ (8GB) + 4x WD RED 4TB

ODPOWIEDZ