Problem z udostępnionymi plikami w otoczeniu sieciowym.
-
- Wtajemniczony
Re: Problem z udostępnionymi plikami w otoczeniu sieciowym.
Tak z ciekawości: udało się uruchomić?
DS725+ | RAM CompuRAM 16GB CRM16D4/SYD4ES03 | WD Red Pro 10TB / SSD WD RED SA500 1TB | Btrfs
-
- Amator
Tak, następnego dnia podłączyłem go z powrotem do prądu i uruchomiłem, wstał bez problemu, o dziwo narazie ten problem się nie powtórzył, choć uruchamiałem go kilka razy.
Mimo wszystko chce go zresetować do ustawień fabrycznych, i jeszcze mam takie pytanie do Was.
Czy da się Synology zresetować do ustawień fabrycznych tak żeby nie usunął przechowywanych na nim danych? Czy jednak trzeba z niego wszystko skopiować?
Mimo wszystko chce go zresetować do ustawień fabrycznych, i jeszcze mam takie pytanie do Was.
Czy da się Synology zresetować do ustawień fabrycznych tak żeby nie usunął przechowywanych na nim danych? Czy jednak trzeba z niego wszystko skopiować?
-
- Wtajemniczony
Jeżeli do ustawień fabrycznych przez Panel sterowania > Aktualizacja i przywracanie > Resetowanie systemu to usuniesz wszystkie dane. Nie znam innego sposobu, ale jeśli nawet znajdziesz coś w sieci to i tak istnieje ryzyko utraty danych więc backup to podstawa. Ja bym nie ryzykował i zrobił to tak jak zaleca Synology.
DS725+ | RAM CompuRAM 16GB CRM16D4/SYD4ES03 | WD Red Pro 10TB / SSD WD RED SA500 1TB | Btrfs
-
- Amator
Ok, dziękuję wszystkim za pomoc.