Dlatego napisałem że nie wszędzie to działa i do wetransfer wysyłka leci jednym łączem, ale już pobieranie dwoma.
Natomiast autorowi myślę bardziej chodziło na pobieraniu danych z sieci przez dwa łącza. Ale żeby też to działało,
do tego celu potrzeba jakiegoś download managera. Bez niego też mi przeglądarki nie pobierały sumą łącz. Ale zainstalowałem
free download manager i leci tak jak powinno. Managery nie mają problemu z pobieraniem części pliku różną trasą, ale też zaznaczam że na kilka wypróbowanych tylko ten mi działa więc dalej nie szukałem.
I tak dla przykładu, pobieranie bez FDM - około 20 Mb, odpalam FDM - 100-200 Mb z DE.
Gorzej z uploadem. Serwery ftp nie są przygotowanie pod dual wana, ale widziałem w necie solucję konfiguracji, bodajże proftpd, ale to chyba nie wątek na ten temat.
Netflix - fast.com też mi pokazuje sumę pobierania dwóch łącz.
Jest to przydatne głównie przy pobieraniu właśnie, gdyż mimo całkiem sporych łącz, żaden z moich ISP nie daje więcej niż połowy łącza na wyjściu, szczególnie po europie - stąd posiłkuje się dual wan. Niestety od 15.00 do 22.00 mam zapchane łącza dlatego założyłem drugie żeby mieć większy komfort.
Wcześniej testowałem 50 mb po kablu + LTE od Orange i już wtedy było widać speeda przy ładowaniu stron. Szczególnie dzięki orange który ma dobre wyjście na świat.
I oczywiscie wygoda jest, zawsze można zapodać rsynca jednym łączem a na drugim grzać obrazy ISO linuxa przez torrent