Problem z Download Station

roberta
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Problem z Download Station

Post autor: roberta »

W wersjach DSM 4... jak wybierałem plik torrentowy to jeżeli torrencie znajdowało się kilka plików to można było zaznaczyć pliki które mają być ściągnięte i ściągały się te które chciałem, w wersjach DMS 5.... zaznaczanie nic nie daje bo ściągają się wszystkie pliki :( .
Co może być przyczyną.
Awatar użytkownika
Zoltar
Stały Bywalec
Posty: 263
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie

Re: Problem z Download Station

Post autor: Zoltar »

A czy podczas wybierania tego co chcesz pobrać pojawia Ci się menu kontekstowe? Jeśli tak to musisz wybrać opcję POBIERZ DO i wtedy w kolejnym oknie musisz zaznaczyć pole "Pokaż okno dialogowe umożliwiające wybór plików do pobrania"
roberta
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Re: Problem z Download Station

Post autor: roberta »

Zoltar pisze:A czy podczas wybierania tego co chcesz pobrać pojawia Ci się menu kontekstowe? Jeśli tak to musisz wybrać opcję POBIERZ DO i wtedy w kolejnym oknie musisz zaznaczyć pole "Pokaż okno dialogowe umożliwiające wybór plików do pobrania"
Tak jak piszesz tylko odznaczanie nic nie daje bo i tak pobiera wszystkie pliki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Zoltar
Stały Bywalec
Posty: 263
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: pomorskie

Re: Problem z Download Station

Post autor: Zoltar »

To rzeczywiście dziwne bo u mnie to działa tzn. jeśli jakiś plik odznaczę to go nie pobiera
roberta
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Re: Problem z Download Station

Post autor: roberta »

Czy są gdzieś jakieś dodatkowe ustawienia co by miały na to wpływ
tralek
Amator
Posty: 10
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:13 pm

Re: Problem z Download Station

Post autor: tralek »

A może poprostu to jest związane z "pieces size" torrenta który pobierałeś. Przy dużym rozmiarze pliku pobieranego może on dochodzić spokojnie do 4MB i wtedy jakieś małe pliki też się załapią.
roberta
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Re: Problem z Download Station

Post autor: roberta »

Dziwi mnie głównie to że przy DSM4.. wszystko było dobrze, a teraz przy DSM5.. jest jak jest
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1946
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problem z Download Station

Post autor: mikhnal »

To nie DSM 4 czy 5. To jest związanie z tym, co napisał @tralek - z wielkością kawałków z których składa się torrent. Niektóre pliki mniejsze od "jednostki" torka mogą się załapać na odbiór. Za czasów DSM 4 torrenty były inne i nie wdawajmy się w szczegóły. Dziś torki tworzą inne programy niż kiedyś i tu właśnie "piece size" najczęściej jest wielkości 4MB. Sam zobacz co pokazałeś na zrzucie: ile mają niezaznaczone pliki.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
roberta
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: czw lut 04, 2016 6:32 pm

Re: Problem z Download Station

Post autor: roberta »

W Download Station pokazuje że pominięte
ale w File Station one są
Co do wielkości plików to bez znaczenia, bo czy pobieram plik 4GB czy 560kB jest tak samo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1946
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problem z Download Station

Post autor: mikhnal »

Ty nadal nie chcesz zrozumieć o czym piszemy. Wiec tak się teraz będzie ściągać. Będziesz sobie kasować te małe niechciane pliki. Zrób eksperyment i zaznacz w torku do ściągnięcia małe pliki, a odznacz taki 4GB.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
ODPOWIEDZ