kilka pytań o RT2600ac

tomaasz
Wtajemniczony
Posty: 203
Rejestracja: śr gru 13, 2017 9:32 am

Re: kilka pytań o RT2600ac

Post autor: tomaasz »

jak wybiorę "Ręcznie" to domyślne ustawienia będą ok ?

ZTE ma IP 192.168.0.1
domyślne "ręczne" ustawienie IP dla RT2600ac to 192.168.0.100
Ale jak wchodzę w Centrum sieciowe > Sieć lokalna > to widzę że lokalny adres IP jest (domyślnie) ustawiony na 192.168.1.1
RT2600ac
MR2200ac
DS918+ 4x2TB WD Gold RAID6, 16 GB RAM - DSM 7.x
tomaasz
Wtajemniczony
Posty: 203
Rejestracja: śr gru 13, 2017 9:32 am

Re: kilka pytań o RT2600ac

Post autor: tomaasz »

wielkie dzięki!
A urządzenia które będę wpinał do RT2600ac a którym chciałbym ustawić ręcznie stałe IP w sieci wewnętrznej to mają mieć je z klasy 192.168.1.x czy 192.168.0.x ?
RT2600ac
MR2200ac
DS918+ 4x2TB WD Gold RAID6, 16 GB RAM - DSM 7.x
tomaasz
Wtajemniczony
Posty: 203
Rejestracja: śr gru 13, 2017 9:32 am

Re: kilka pytań o RT2600ac

Post autor: tomaasz »

ok, dzięki, wszystko jasne
RT2600ac
MR2200ac
DS918+ 4x2TB WD Gold RAID6, 16 GB RAM - DSM 7.x
tomaasz
Wtajemniczony
Posty: 203
Rejestracja: śr gru 13, 2017 9:32 am

Re: kilka pytań o RT2600ac

Post autor: tomaasz »

Cześć,

Do mojego RT2600ac w Smart WAN mam podłączone dwa routery LTE (z Play i Orange) . Czy istnieje jakaś aplikacja która testowałaby w tle jakość/szybkość tych dwóch połączeń ? Tak abym mógł sobie od czasu do czasu zobaczyć statystyki ?

pozdrawiam
RT2600ac
MR2200ac
DS918+ 4x2TB WD Gold RAID6, 16 GB RAM - DSM 7.x
ODPOWIEDZ