Problem z ftp po zmianie oprogramowania z 6.22 na 7
-
- Amator
Problem z ftp po zmianie oprogramowania z 6.22 na 7
Witam mam takie pytanie. Posiadam serwer nas model 218j ustawiłem na nim serwer ftp nie nie szyfrowany. Posiadam również kamery kenik działające przez chmurę które w oprogramowaniu mają możliwość wysyłania nagrań z zdarzeń na serwer ftp. Posiadam stały publiczny adres IP porobiłem na routerze niezbędne przekierowania. Kamery mają możliwość sprawdzenia poprawności połączenia z serwerem ftp. Przy poprzedniej wersji oprogramowania serwera ten test wychodził poprawnie i nagrania z kamer lądowały tam gdzie powinny. Przy obecnej wersji test również wychodzi poprawnie ale na nasie nie lądują żadne nagrania. stąd wywnioskowałem że winna jest zmiana wersji oprogramowania serwera. Chciałby również dodać że w ramach testu wykupiłem na jednym z portali dostęp do ftp i nagania z kamer tam lądują bez problemu. Pytanie brzmi co mogę zrobić aby naprawić tą sytuację, oczywiście bez downgrade serwera albo ostatecznie jak dokonać downgrade serwera bez utraty danych.
- michau
- Godfather
Re: Problem z ftp po zmianie oprogramowania z 6.22 na 7
Ty sam, masz możliwość wrzucić na FTP pliki przy pomocy poświadczenia użytego w kamerze?
NAS:
[ 1. ] DS1522+ | 64 GB RAM | DSM 7.2 | 4 x WD DC HC580 Btrfs RAID 6
[ 2. ] DS1515+ | 16 GB RAM | DSM 7.1 | 5 x WD Red WD60EFRX Btrfs RAID 5
[ 1. ] DS1522+ | 64 GB RAM | DSM 7.2 | 4 x WD DC HC580 Btrfs RAID 6
[ 2. ] DS1515+ | 16 GB RAM | DSM 7.1 | 5 x WD Red WD60EFRX Btrfs RAID 5