Synology Directory Server Użytkownicy z uprawnieniami do instalowania bez hasła administratora

ODPOWIEDZ
k0pablo
Amator

Synology Directory Server Użytkownicy z uprawnieniami do instalowania bez hasła administratora

Post autor: k0pablo »

Poszukuję sprawdzonego rozwiązania do utworzenia GPO lub innej metody by użytkownik mógł instalować aplikacje bez hasła administratora.
Czy ktoś poratuje sprawdzoną instrukcją?

Jestem zdruzgotany, nie wiem już czy to jest w ogóle możliwe. Jak w takim przypadku funkcjonować jeśli firma którą zarządzasz musi pobierać różnego rodzaju oprogramowanie? Dystrybuować za każdym razem aplikację po zatwierdzeniu administratora?
k0pablo
Amator

Re: Synology Directory Server Użytkownicy z uprawnieniami do instalowania bez hasła administratora

Post autor: k0pablo »

Dodałem konto do grupy lokalnych administratorów logując się jako administrator. Ale przez GPO nie potrafię, mimo, że dodaję do Ograniczone grupy i przypisuję grupy w których są te konta, to nie pozwala na instalację :/ Jakby ktoś to kiedyś robił, to będę wdzięczny za info czy to w ogóle jest możliwe. Bo restartowanie i update tych polityk doprowadza mnie do szału. Szczególnie, że robię to na wirtualnym systemie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „DSM 7.x”