DSM 7.2.2 Brak Video Station

Co wybierzesz zamiast VS?

Emby
5
28%
Jellyfin
0
Brak głosów
Plex Media Server
6
33%
Nie używam serwera mediów
7
39%

Liczba głosów: 18

look12
Zawsze On-Line

Re: DSM 7.2.2 Brak Video Station

Post autor: look12 »

jacek1008 pisze:Dzięki za wiele informacji. Właśnie ją rozpracowuję. Mam problem z połączeniem zdalnym ale chyba przekierowanie portów pomoże. Trafiłem na ciekawy problem, pobrałem Emby na Androida TV, na Samsunga z androidem i na IPhona. Na TV Androidzie odtwarza bez problemu a na iPhonie i Samsungu woła o zapłatę :o . Bez tego nie odtwarza.
Czy też się z tym spotkaliście?
Apki mobilne i backup ustawień w chmurze są płatne. Powinno działać przez przeglądarkę.
DS423+
DS916+
RT2600ac
jacek1008
Stały Bywalec

Post autor: jacek1008 »

O ! Znów przydatna wiadomość. Ale z tego co czytałem to na stronie Emby pisali że nie pobierają żadnych opłat za używanie ich aplikacji poza transkodowaniem i ściąganiem z serwera na urządzenie... Czyżby to był chłyt małketingowy?
lukaszprobierz
Amator

Post autor: lukaszprobierz »

witam co zrobic zeby emby odtwarzalo filmy 4k. a na plex takie cos

nieautoryzowany

Nie masz dostępu do tego serwera.

Możesz go odebrać, wybierając „Otwórz Plex…” z menu Plex na pasku menu macOS lub w zasobniku systemowym Windows. Więcej wskazówek dotyczących rozwiązywania problemów znajdziesz w naszym
.
jacek1008
Stały Bywalec

Odpowiedzieli mo z Emby że pod tym linkiem będzie wyjaśnione : https://emby.media/support/articles/Pre ... atrix.html

I fakt wyjaśnili. A czy Jellyfin też jest w taki mniej więcej sposób płatne czy tak faktycznie jest wszystko z free?
Nie mam problemu z tym żeby zapłacić za jakąś usługę, ale po zmianie reguł w czasie gry przez Synology i odjęciu DS Video teraz się zabezpieczam.
lukaszprobierz
Amator

Post autor: lukaszprobierz »

a o co chodzi z plex ze mam taki komunikat. Emby przeszlo ladnie a z plex problem

nieautoryzowany
Nie masz dostępu do tego serwera.

Możesz go odebrać, wybierając „Otwórz Plex…” z menu Plex na pasku menu macOS lub w zasobniku systemowym Windows. Więcej wskazówek dotyczących rozwiązywania problemów znajdziesz w naszym
.
jacek1008
Stały Bywalec

No, już wiem dlaczego nikt nie używa Jellyfin... Za żadne skarby nie chce się uruchomić, ani przez docker ani przez Synocommuni... Niby działa w Dockerze a nawet nie ma jak wejść do niego
.
wlodekh
Wtajemniczony

Post autor: wlodekh »

jacek1008 pisze: śr sty 01, 2025 2:58 am Na TV Androidzie odtwarza bez problemu a na iPhonie i Samsungu woła o zapłatę :o . Bez tego nie odtwarza.
Po kolei:
- żeby w domu odtwarzać z Emby na telewizorze wystarczy mieć apkę na telefonie i z niej kierujesz strumień na TV, samej aplikacji na TV nie potrzebujesz, choć oczywiście możesz mieć, ale jest mniej wygodna,
- jeśli chcesz odtwarzać poza domem wtedy aplikacja na TV, Samsung i LG są bezpłatne, trzeba otworzyć port na routerze,
- apka na iPhone jest płatna, z tego co pamiętam kosztuje $4,99, to żadne pieniądze, na Androida jest bezpłatna.

Tu jest informacja o różnicach między wersjami Free i Premiere:
https://emby.media/support/articles/Pre ... atrix.html

PS.
Pisz proszę w języku polskim i używaj znaków przestankowych bo ciężko Cię zrozumieć, a tym samym trudniej pomóc.
DS720+ | RAM Crucial 8GB DDR-2666 SODIMM | WD Red Pro 10TB / SSD WD RED SA500 1TB | Btrfs | 2x NVMe Intel Optane 16GB read SSD cache
jacek1008
Stały Bywalec

Właśnie próbuję otworzyć już kilkakrotnie Emby na androidzie. Niestety bez opłat się nie obejdzie. Jedynie przez przeglądarkę wchodzi bez problemu.
wlodekh
Wtajemniczony

Post autor: wlodekh »

Piszesz o telefonie czy o TV? Mam w domu 3 telefony z Androidem: Samsung i 2 Realme, na wszystkich śmiga bez problemu, mogę strumieniować z telefonu na TV. Na pewno dobrze skonfigurowałeś połączenie? Może firewall na Synology? To co piszesz wydaje się nieprawdopodobne.
DS720+ | RAM Crucial 8GB DDR-2666 SODIMM | WD Red Pro 10TB / SSD WD RED SA500 1TB | Btrfs | 2x NVMe Intel Optane 16GB read SSD cache
jacek1008
Stały Bywalec

No i ruszyło. Na antku i na iPhonie po wi-fi. Emby TV Android też chodzi bez problemu na przystawce Mi Box
ODPOWIEDZ

Wróć do „DSM 7.x”