WitamBWaliszewski pisze: ↑pn lip 29, 2024 9:24 am Z przykrością muszę stwierdzić, że jeden z RT2600 u jednego z moich klientów, po aktualizacji do wersji 1.3.1-9346 U9 - też zaczął się restartować w losowo wybranym czasie... niezbyt często ale bywa, że nawet przy próbie zalogowania zrywa mi z nim kontakt i... okazuje się, że nagle się zrestartował. Jest już po gwarancji - ale mimo wszystko zgłoszę to techowi w Synology.
Ciąg dalszy informacji o moim RT2600ac - kilka dni temu został chwilowo pozbawiony zasilania, albowiem miałem wymianę licznika energii elektrycznej. Akurat dzień wcześniej spojrzałem na czas sytemu: 32 dni. Czyli całkiem nieźle.
Z kolei ze 2 dni temu zaktualizowałem do najświeższej wersji SRM 1.3.1-9346 Update 10.
Aczkolwiek jestem zaniepokojony doniesieniami o niejako nieuchronnych uszkodzeniach pamięci emmc:
viewtopic.php?t=4441
viewtopic.php?t=4426&start=10
Wyczytałem też gdzieś, że nadchodzący "zgon" pamięci objawia się najpierw restartami, oraz ponoć bardziej występuje w SRM 1.3 niż 1.2.
Nie używam (na szczęście?) pakietu Threat prevention, który to podobno bardzo "zajeżdża" pamięć emmc. W ogóle u mnie sprzęt jest eksploatowany bardzo "spokojnie", w warunkach domowych. Jednak router kupiłem używany (wówczas około dwuletni, teraz niecałe 6) i nie wiem co miał zainstalowane poprzedni właściciel.
Teraz jestem tuż przed wyjazdem wypoczynkowym. Sprawę pamięci będę rozpoznawał po powrocie. Ponoć można stwierdzić stopień zużycia. Może dioda od statusu jeszcze nie będzie migała na pomarańczowo...
Pozdrawiam.