W takie dni jak dzisiaj [temperatura na dworze w cieniu 34,8 stopnia] oraz w skrajnie zimne zimą, brakuje mi monitoringu temperatur z możliwością ustawienia progów. Progi miałyby służyć np. wysyłaniu komunikatów jeśli serwer/dyski się gotują lub zamarzają

Ja wiem, że to sytuacja bardzo rzadka ale jednak czasem bywa, że serwer stoi w "trudnej" przestrzeni i zerkanie do niego, jaki jest jego obecny stan... jest upierdliwe

Opcje taką bym widział w niższych modelach, bo te wyższe, zwłaszcza rackowe - pracują w klimatyzowanych szafach i nie mają takich problemów.
Myślę, że dołożenie takiej opcji w MONITORZE ZASOBÓW - nie byłoby wielkim wyzwaniem dla programistów Synology.
Co o tym myślicie?
P.S.
Do pełni szczęścia - dołożyłbym jeszcze wskazanie prędkości wentylatorów w ustawieniach automatycznych. Powiedzcie mi proszę, że nie wydziwiam i nie wymagam za dużo
--------
Na zdjęciach:
- Temperatura dysków w bardzo gorący dzień lata
- Opcje prędkości wentylatorów, które teoretycznie powinny działać automatycznie... teoretycznie - nie mam jednak pewności czy tak jest.
- Zdjęcie Monitora Zasobów - opcje temperatur i prędkości wentylatora, bez problemu by tam weszły.
Zrzut ekranu 2024-07-10 151658.png
Zrzut ekranu 2024-07-10 151318.png
Zrzut ekranu 2024-07-10 151159.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.