RT1900AC - zgon?

ODPOWIEDZ
88y
Amator
Posty: 14
Rejestracja: pn gru 21, 2015 12:14 am

RT1900AC - zgon?

Post autor: 88y »

Witam
Od dłuższego czasu mam ten router i ostatnio czasami ginęło wi-fi na kilka/kilkanaście minut (diody wskazujące prace wifi nie działały) i potem wracało, albo wracało po ponownym uruchomieniu urządzenia.
Dzisiaj rano wifi zginęło całkowicie i już sie nie pojawiło, restart nic nie daje, więc postanowiłem zrobić mu HARD RESET. Po zrobieniu resetu nie mogę już niestety dostać sie do routera. Dioda zasilania pali sie stałym światłem pomarańczowym i jakiekolwiek próby dostania sie do routera nic nie daja.
Czy to już koniec sprzętu czy jest jeszcze jakaś szansa na jego uruchomienie?

Pozdrawiam,
Artur
DS716+II 8GB 2xWDRed 3TB Raid1
RT-1900ac RIP
Awatar użytkownika
mikhnal
Darth Vader
Posty: 2766
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: RT1900AC - zgon?

Post autor: mikhnal »

Raczej zgon, Jeszcze jakiś zdolny elektronik albo serwis GSM niech do niego zajrzy, może awaryjne flaszowanie firmwaru go uratuje.
DS3018xs
DSM 7.2.1-69057 Update 5
32GB RAM 2x KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3500-400G read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x Noctua NF-A9 fan mod
RT6600ax + WRX560
SRM 1.3.1-9346 Update 9
88y
Amator
Posty: 14
Rejestracja: pn gru 21, 2015 12:14 am

Re: RT1900AC - zgon?

Post autor: 88y »

RIP
To znaczy czas na nowy - nie chce mi sie bawić.
Dzieki
DS716+II 8GB 2xWDRed 3TB Raid1
RT-1900ac RIP
stanley99
Zawsze On-Line
Posty: 447
Rejestracja: śr mar 30, 2016 7:22 am
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Re: RT1900AC - zgon?

Post autor: stanley99 »

Może rzutem na taśmę sprawdź zasilacz - spróbuj podstawić inny o takim samym napięciu i nie mniejszym niż oryginał prądzie.
DS214play | DSM 6.2.4-2556 Update 5
RT2600ac
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda tylko, że jest to wieko od trumny.
88y
Amator
Posty: 14
Rejestracja: pn gru 21, 2015 12:14 am

Re: RT1900AC - zgon?

Post autor: 88y »

Dzięki za pomysł - jak zdobędę zasilaczto sprawdzę. Kiedyś miałem bramke Voip Linksysa i jak padł zasilacz to tez ie mogłem sioę do niej dostać. Wymiana zasilacza pomogła. Może tu jest tak samo?
Dam znac jak sprawdzę
DS716+II 8GB 2xWDRed 3TB Raid1
RT-1900ac RIP
88y
Amator
Posty: 14
Rejestracja: pn gru 21, 2015 12:14 am

Re: RT1900AC - zgon?

Post autor: 88y »

Sprawdziłem na dwóch zasilaczach i dodatkowo na zasilaczu stacjonarnym laboratoryjnym. -> nic nie dało cały czas tak samo.
Podczas uruchamiania powinny błysnąć na chwilę chyba wszystkie diody. Tutaj nie zapalają się te od wifi i potem światłem ciagłym pomarańczowym pali sie ta od wskaźnika zasilania.
Czas na cos nowego.
DS716+II 8GB 2xWDRed 3TB Raid1
RT-1900ac RIP
Awatar użytkownika
SnejX
Uczeń Mistrza
Posty: 623
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

Re: RT1900AC - zgon?

Post autor: SnejX »

Rafał Bielawski już naprawiał routery Synology. Ciekawe ile taka naprawa kosztowała.

https://www.youtube.com/watch?v=dDcFquPpPuM

https://www.youtube.com/watch?v=4zyIOpuunbc
88y
Amator
Posty: 14
Rejestracja: pn gru 21, 2015 12:14 am

Re: RT1900AC - zgon?

Post autor: 88y »

operacja się udała, ale pacjet i tak nie zyje 😁
DS716+II 8GB 2xWDRed 3TB Raid1
RT-1900ac RIP
ODPOWIEDZ

Wróć do „Routery”