biały ekran

ODPOWIEDZ
paparacco
Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: czw maja 25, 2023 11:18 am

biały ekran

Post autor: paparacco »

Witam. Po aktualizacji DSM z 7.1.1 do 7.2.1 nie mam dostępu do DSM z poziomu mojej przeglądarki. Wyświetla sie jedynie biały ekran bez żadnych komunikatów. Na tablecie działa bez zarzutu a na komputerze nie działa na żadnej przeglądarce. Być może jest to kweia aktualizacji przeglądarki aie nie moge zaktualizować przeglądarki bo mam stary ubuntu mate gdzie nie da się już zaktualizaować ani zadnego zainstalowanego tam programu ani samego systemu. A nie chce instalować od nowa najnowszego ubuntu. Czy da sie zrobić coś żebym miał dostęp do DSM? Może da się coś ustawić w samym firefox który mam tu zainstalowany?
Awatar użytkownika
mikhnal
Darth Vader
Posty: 2739
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: biały ekran

Post autor: mikhnal »

Dobrze, że nie używasz Internet Explorera... żarcik. Na starym Firefoxie nie zadziała, a możesz na tym swoim muzeum doinstalować Chromium?
DS3018xs
DSM 7.2.1-69057 Update 5
32GB RAM 2x KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3500-400G read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x Noctua NF-A9 fan mod
RT6600ax + WRX560
SRM 1.3.1-9346 Update 9
paparacco
Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: czw maja 25, 2023 11:18 am

Re: biały ekran

Post autor: paparacco »

haha muzeum... bardzo trafnie, to naprawde stary desktop dell optiplex. tak udało mi sie zainstaloać chromium w wersji 65.0.xxxx bo tylko taki był dostępny w repo, jednak rezultat jest ten sam - biały ekran
Awatar użytkownika
michau
Wyrocznia
Posty: 1188
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:03 pm
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Re: biały ekran

Post autor: michau »

Skoro na tablecie działa to chyba można łatwo wywnioskować gdzie leży problem?
NAS:
[ MASTER ] Synology DS1515+ | 16 GB RAM | DSM 7 | 5 x WD Red WD60EFRX Btrfs RAID 5
paparacco
Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: czw maja 25, 2023 11:18 am

Re: biały ekran

Post autor: paparacco »

wiadomo ze w przeglądarce, której nie dam rady zaktualizować. Musiałabym postawić nowy system na tym zabytku a tego nie chce mi sie robic. Myślałem ze da sie moze cos zrobić w about:config i ze znalazłby sie tu pomocny znawca.

W każdym razie nie spodziewałem się że upgrade z 7.1.1 na 7.2.1 narobi mi takiego problemu. Gdybym wiedział to bym nie aktualizował DSM.
stanley99
Zawsze On-Line
Posty: 432
Rejestracja: śr mar 30, 2016 7:22 am
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Re: biały ekran

Post autor: stanley99 »

Może wyczyść cache przeglądarki, ciasteczka itp.?
DS214play | DSM 6.2.4-2556 Update 5
RT2600ac
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda tylko, że jest to wieko od trumny.
ODPOWIEDZ