Baza Danych systemu RT2600ac

ODPOWIEDZ
gwizdex
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: wt mar 22, 2022 8:16 pm

Baza Danych systemu RT2600ac

Post autor: gwizdex »

Witam serdecznie

RT2600ac
SRM 1.2.5-8227 Update 4

Mam od jakiegoś czasu problem, mianowicie nie chce aktualizować się baza danych systemu, pokazuje informację, że jest dostępna nowa wersja a po kliknięciu aktualizuj i odczekaniu jakiejś chwili wyświetla komunikat o nieudanej próbie połączenia z serwerem.
Załączam zdjęcia z opisanej sytuacji.
Szukałem informacji u wujka google ale nic mądrego nie znalazłem, chyba że nie umiem szukać.
I tu zwracam się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

synek.jpg
synek1.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
RT2600ac
DS 918+
Awatar użytkownika
mikhnal
Agent Smith
Posty: 2375
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Baza Danych systemu RT2600ac

Post autor: mikhnal »

Safe Access nie używam i mam wyłączone, ale bazy aktualizuję bez problemu:

srm-bds.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DS3018xs
DSM 7.1.1-42962 Update 2
32GB RAM 2x KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3500-400G read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x Noctua NF-A9 fan mod
RT6600ax + WRX560
SRM 1.3.1-9346 Update 2
manaszk
Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: pn lis 21, 2022 8:38 pm

Re: Baza Danych systemu RT2600ac

Post autor: manaszk »

@gwizdex - o ile pamiętam, też tak miewałem. afaik, pomogła mi wymiana pendrajwa usb na niezepsuty :) no i oczywiście reboot rutera.
Awatar użytkownika
SnejX
Zawsze On-Line
Posty: 517
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

Re: Baza Danych systemu RT2600ac

Post autor: SnejX »

@manaszk a co ma pendrajw do tego?

@gwizdex a firmware nie chcesz zaktualizować? może pomoże
ODPOWIEDZ