Zmiana głównego interfejsu klastra

ODPOWIEDZ
Serpher
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: ndz lis 20, 2022 12:31 pm

Zmiana głównego interfejsu klastra

Post autor: Serpher »

Mam 2x RS2418RP+ w klastrze i chcę zmienić 1 Gbps interfejs LAN na SFP 10 G. Problem polega na tym, że checkbox do włączania interfejsu klastra HA na istniejącym porcie LAN jest wyszarzony i nie można go wyłączyć po ustawieniu nowego portu.
Da się jakoś przełączyć porty?
pdz
Stały Bywalec
Posty: 349
Rejestracja: śr gru 27, 2017 2:34 pm

Re: Zmiana głównego interfejsu klastra

Post autor: pdz »

Ostatnio miałem potrzebę zmienić adresy dns i musiałem "rozwalić" klaster, nie mogłem nic zrobić z interfejsem na którym chodzi, ale ciekawy też jestem czy jest taka możliwość, tak na przyszłość.
1 x DS220+ , 6GB RAM, 1x12TB WD Gold , APC Back 700VA , siec 2x1 Gbit , stacja dokująca z 4TB Seagate SkyHawk
1 x RS4017XS+ , 64GB RAM , 16x14TB WD Gold
1 x RS2418RP+ , 64GB RAM , 8x14TB WD Gold
5 x RS4021XS+ , 64GB RAM , 5x12TB Synology
Przemuss
Wyrocznia
Posty: 1213
Rejestracja: wt gru 15, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Zmiana głównego interfejsu klastra

Post autor: Przemuss »

Skoro to klaster próbuj wypiąć ten drugi i skonfigurować go z osobnej sieci.

Ps. Z tego co pamiętam jak konfigurowałem była możliwość zmiany portu gdy jeden był wolny. Ale głowy nie dam.
Administratorzy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.

Serwery NAS:
Synology DS211j, DS1511+, RS2212RP+ DS1513+

"Zasłanianie się dysleksją, to jak chwalenie się małym fiu...."- by Pati
gg 2101676
ODPOWIEDZ