A jak tak może zapytam z innej strony ale w temacie - do czego służy wogóle serwer minecraft? Moje dzieciaki grają w minecraft i może przydałoby im się go też postawić na NASie ale jak zapytałem syna do czego jest potrzebny serwer minecraft to nie potrafił mi powiedzieć.
Może więc ktoś z Was jest w stanie "uświadomić" mnie w tym temacie? Warto go sobie postawić na swoim Synology?
Moja córka w tę grę gra i światy, plansze itp. itd. są generalnie w samej grze, w necie online
Czy chcesz mieć swój serwer tylko w domu ? czy chcesz go hostować na zewnątrz ?
Jaki jest tego sens ?
1 x DS220+ , 6GB RAM, 1x14TB WD Gold , USB Copy 4TB Seagate SkyHawk , router RT6600ax
1 x RS4017XS+ , 64GB RAM , 16x14TB WD Gold , 1 x M2D20 + 2 x SNV3500-400G read/write
3 x RS4021XS+ , 64GB RAM , 5x12TB Synology , 4 x 1.92TB Synology
2 x RS4021XS+ , 64GB RAM , 5x12TB Synology
1 x RS2418RP+ , 64GB RAM , 8x14TB WD Gold
no i też dałem się nabrać temu szaleństwu, serwera minecraft raczej nie postawię na Synology bo nie widzę sensu po głębszej analizie, a ram już siedzi w Synku i mam teraz 10gb, oprócz tego, że w info pokazuje, że jest 10gb różnicy zbytniej nie widzę.
Przy typowym zapisie plików czy czasie dostępu do zasobów faktycznie możesz nie zauważyć różnicy. Ale gdy wykorzystujesz aplikacje na Synku różnica jest znaczna.
U siebie często przeglądam logi zapisywane z innych urządzeń na Synku. Różnica pomiędzy 2 a 4 (DS1513+) czy 1 a 3 (DS1511+ i RS2212rp+) jest bardzo duża.
Wykorzystanie pamięci swap także spadła.
Na DS1513+ mam też serwer pocztowy postawiony i różnica przy szukaniu wiadomości jest znaczna.
Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
Administratorzy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.