DS215j Download Station

ODPOWIEDZ
nemook
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: pt sty 01, 2021 6:00 pm

DS215j Download Station

Post autor: nemook »

Witam,
Czy ktoś ma/miał podobny problem po zainstalowaniu download station, że serwer nie wchodzi w hibernację pomimo tego iż nie ma żadnych aktywnych zadań w tym momencie? Czas wyłączenia dysków jest ustawiony na 10 min, a mimo to serwer pracuje cały czas. W momencie kiedy odinstaluje download statnion serwer przechodzi w hibernacje po 10 min bezczynności.

Może ktoś pomóc w rozwiązaniu problemu?

Dodam jeszcze, że po zainstalowaniu alternatywy czyli pakietu transmission serwer działa prawidłowo i przechodzi w hibernacje po 10 minutach. Jednak chciałbym korzystać z aplikacji wbudowanej.

Dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1976
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: DS215j Download Station

Post autor: mikhnal »

Używanie Download Station wyklucza przejście Synka w stan hibernacji, co udowodniłeś odinstalowując ten pakiet. Nie ważne, że w danym momencie nie ma zadań, po prostu DS działa w ten sposób.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8227
FreeAsABird
Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: sob paź 31, 2020 5:04 am

Re: DS215j Download Station

Post autor: FreeAsABird »

nemook pisze: pt sty 01, 2021 6:05 pm Dodam jeszcze, że po zainstalowaniu alternatywy czyli pakietu transmission serwer działa prawidłowo i przechodzi w hibernacje po 10 minutach. Jednak chciałbym korzystać z aplikacji wbudowanej.

Tak na chłopski rozum - spróbowałbym zatrzymać usługę gdy nie jest potrzebna. Można to zrobić w Panel Sterowania -> Centrum informacji [Usługa] i odznaczamy. Jeżeli to nie działa to wchodzimy w Centrum pakietów -> zainstalowano - następnie wchodzimy w DownloadStation i z rozwijanego przycisku wybieramy "Zatrzymaj". Oczywiście jak chcesz korzystać z aplikacji to należy włączyć. :) Daj znać czy zadziałało.
ODPOWIEDZ