Montaż RT2600ac na ścianie pionowo

ODPOWIEDZ
tomaasz
Wtajemniczony
Posty: 207
Rejestracja: śr gru 13, 2017 9:32 am

Montaż RT2600ac na ścianie pionowo

Post autor: tomaasz »

Hej,

Chcę przenieść router na korytarz i powiesić go na ścianie.
Macie może jakieś doświadczenia i sugestie dla mnie zanim zacznę wiercić otwór w ścianie na kable? :)

pozdr
RT2600ac [SRM 1.2.5-8227]
MR2200ac [SRM 1.2.5-8227]
DS918+ [DSM 7.0-41882] 4x2TB WD Gold RAID6, 16 GB RAM
Awatar użytkownika
Teddy47
Wtajemniczony
Posty: 168
Rejestracja: wt kwie 02, 2019 1:18 pm
Lokalizacja: Zdzieszowice
Kontakt:

Re: Montaż RT2600ac na ścianie pionowo

Post autor: Teddy47 »

Sprawdź, czy w ścianie nie ma przewodów elektrycznych. Ja kiedyś nie sprawdziłem...
---
Wojtek
DS1517+ 16GB + 5xWD Ultrastar 14TB + SSD cache (M2D18 + 2x WDS100T1R0B)
Obrazek
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1975
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Montaż RT2600ac na ścianie pionowo

Post autor: mikhnal »

RT2600ac nie można powiesić na ścianie, nie ma specjalnych otworów, lepiej zrobić dla niego małą półkę.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8227
tomaasz
Wtajemniczony
Posty: 207
Rejestracja: śr gru 13, 2017 9:32 am

Re: Montaż RT2600ac na ścianie pionowo

Post autor: tomaasz »

@Teddy47 racja :)
@mikhnal ale ma takie specjalne "wsuwki" pod łebki śrub, z tym że te śruby muszą mocno (kilka centymetrów) wystawać ze ściany. Półkę trzeba by było jakąś wykombinować, pionowo wydaje się łatwiej i estetyczniej, szczególnie że ma wisieć pod sufitem.
RT2600ac [SRM 1.2.5-8227]
MR2200ac [SRM 1.2.5-8227]
DS918+ [DSM 7.0-41882] 4x2TB WD Gold RAID6, 16 GB RAM
j0seph
Trochę Wie
Posty: 123
Rejestracja: czw mar 31, 2016 1:45 pm
Lokalizacja: Gdańsk/Lublin

Re: Montaż RT2600ac na ścianie pionowo

Post autor: j0seph »

mikhnal pisze: ndz paź 11, 2020 5:21 pmRT2600ac nie można powiesić na ścianie, nie ma specjalnych otworów, lepiej zrobić dla niego małą półkę.
tomaasz pisze:@mikhnal ale ma takie specjalne "wsuwki" pod łebki śrub, z tym że te śruby muszą mocno (kilka centymetrów) wystawać ze ściany.
Wygląda na to że ma: https://cdn.shadowandy.net/wp/wp-conten ... 0ac-11.jpg
DS918+ | RS815 | DS218j | DS120j | DS119j | 22x DS115j
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1975
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Montaż RT2600ac na ścianie pionowo

Post autor: mikhnal »

No ale nóżki przeszkadzają żeby go "na płasko" doczepić do ściany.

https://cdn.shadowandy.net/wp/wp-conten ... 00ac-8.jpg
https://cdn.shadowandy.net/wp/wp-conten ... 0ac-12.jpg
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8227
ODPOWIEDZ