jaki backup to robi ?

ODPOWIEDZ
andrewl
Amator
Posty: 12
Rejestracja: wt kwie 02, 2019 12:25 pm

jaki backup to robi ?

Post autor: andrewl »

Witam.
Ustawiam backup i chcę uzyskać:
- pierwszy raz ma zrobić pełną kopię danego udziału.
- za każdym kolejnym razem ma sprawdzać co się zmieniło i zapisywać pliki , którę się zmieniły, ewentualnie dodały. Ma się to zapisywac w katalogach z kolejnymi datami. Dla mnie jest to backup przyrostowy , chyba że źle myślę.

Próbowałem to ustawić w USB Copy, ale on ciągle w katalogu docelowym, albo kasuje, albo zmienia pliki. Nie ma poprzednich wersji backupowanego udziału.
Tutaj viewtopic.php?f=9&t=2242 czytałem, że Hyper Backup tak działa. Czy rzeczywiście ? Jak to ustawić ?

Druga rzecz to Active Backup for business . Sprawdziłem na liście i nie jest on dla mojego urządzenia ( RS812 ) , ale dla RS812+ już tak. Czy jak ściągnie go z tąd viewtopic.php?f=9&t=2130 to zainstaluje i będzie działać ?

Dzięki
Pozdro
A.L.
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 2003
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: jaki backup to robi ?

Post autor: mikhnal »

RS812 (bez plusa) nie posiada procesora Intela, więc nie zainstalujesz ABfB z podanego linku, ta paczka nie istnieje dla Twojego modelu Synka.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8227
andrewl
Amator
Posty: 12
Rejestracja: wt kwie 02, 2019 12:25 pm

Re: jaki backup to robi ?

Post autor: andrewl »

hmmm.
a jakie ustawienia ? Bo nie widzę tu " przyrostowego" , a zrobiłem kilka backupów wyzwalanych ręcznie , po zmianach w katalogu źródłowym, to i tak robił mi backup całego katalogu, nawet z plikami, które były od samego początku.
Nie zaznaczałem w ustawieniach Włącz dziennik szczegółów zmian w pliku , oraz Rotacji.

Dzięki
Pozdrawiam
A.L.
andrewl
Amator
Posty: 12
Rejestracja: wt kwie 02, 2019 12:25 pm

Re: jaki backup to robi ?

Post autor: andrewl »

Witam.
Dopiero Twoja odpowiedź " otworzyła mi oczy". Źle testowałem. Okazało się , że wszystko ładnie się robi, do tego deduplikuje.

DZIĘKI !!

Pozdrawiam
A.L.
ODPOWIEDZ