Active Backup - zawiesza się przy robieniu kopii

#1
Witam, z Active Backup korzystam już od jakiegoś czasu na serwerze RS812+. W sumie zawsze zdarzało mu się zawiesić przy robieniu kopii maszyny wirtualnej z VMware 6.0 ale było to ok 1 raz w miesiącu (ogólnie mam 4 maszyny wirtualne z 1 kopią dziennie). Ostatnio zawieszał się niestety o wiele częściej. Skasowałem wszystkie kopie, skonfigurowałem AB jeszcze raz i teraz nie mogę zrobić nawet pierwszej całej kopii, zawiesza się cały czas przy każdej maszynie wirtualnej (te kopie, które udało się zrobić udało się zrobić za którymś razem). Oznaki tego są takie że kopia normalnie idzie, wyświetla czas, prędkość transferu i w pewnym momencie przestaje wyświetlać prędkość transferu plików i odlicza tylko czas. Taki stan będzie trwał do puki nie ubije aplikacji.
Proszę o pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Re: Active Backup - zawiesza się przy robieniu kopii

#3
Dzięki za odpowiedź. Niestety próbowałem już tak. Odinstalowałem pakiet, usunąłem folder Active Backup. Następnie zainstalowałem, skonfigurowałem zadania i zacząłem robić kopię. Efekt jest taki że przy mniejszych maszynach zrobiłem kopię za 2-3 razem a większa maszyna, na której jest serwer pocztowy kopii zrobić nie chce. Po 4 próbie (a maszyna ma 1TB więc kopia chwilę trwa) się poddałem i przenoszę obecnie całość na RS815+.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron