Strona 1 z 1

Kopia zapasowa

: śr sie 22, 2018 8:11 am
autor: szmyrus
Witam, proszę o pomoc!
Czy może mi ktoś wskazać jak ustawić aby z RS3617RPxs robiła mi się na zewnętrznym (w tej samej sieci LAN) kompie, kopia danych i maszyn wirtualnych.

Pozdrawiam
Sławek

Re: Kopia zapasowa

: śr sie 22, 2018 9:34 am
autor: SnejX
szmyrus pisze:
śr sie 22, 2018 8:11 am
(...) aby z RS3617RPxs robiła mi się na zewnętrznym (...) kompie (...)
Się upewnię, chcesz robić kopię danych z NAS-a na komputer? Czy może jednak odwrotnie?

Re: Kopia zapasowa

: czw sie 23, 2018 7:49 am
autor: szmyrus
tak z NAS na kompa jako drugą kopie bezpieczeństwa

Re: Kopia zapasowa

: czw sie 23, 2018 8:39 am
autor: SnejX
Z NASa na zewnątrz to robię na dysk zew. ALE podpięty przez USB właśnie do NASa. Wtedy Hyper Backup.

Natomiast z NASa na kompa to chyba trzeba by od drugiej strony czyli komp "ciągnie" dane z NASa. Wtedy możliwości już jest więcej, ale musisz ten zasób mieć dostępny np. po SMB. Z programów to np. DSynchronize, SyncBack i pewnie jeszcze wiele innych.

Przeczytaj ten wątek: viewtopic.php?f=9&t=1304 tylko w twoim przypadku, trzeba odwrócić kierunek.

Re: Kopia zapasowa

: pt sie 24, 2018 7:59 am
autor: szmyrus
Dzięki, faktycznie pociągłem dane z NAS za pomocą Cloud... ale chciałem jeszcze zgrać maszyny wirtualne w całości.