Kopia zapasowa

ODPOWIEDZ
szmyrus
Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: śr sie 22, 2018 7:55 am

Kopia zapasowa

Post autor: szmyrus » śr sie 22, 2018 8:11 am

Witam, proszę o pomoc!
Czy może mi ktoś wskazać jak ustawić aby z RS3617RPxs robiła mi się na zewnętrznym (w tej samej sieci LAN) kompie, kopia danych i maszyn wirtualnych.

Pozdrawiam
Sławek

Awatar użytkownika
SnejX
Wtajemniczony
Posty: 151
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

Re: Kopia zapasowa

Post autor: SnejX » śr sie 22, 2018 9:34 am

szmyrus pisze:
śr sie 22, 2018 8:11 am
(...) aby z RS3617RPxs robiła mi się na zewnętrznym (...) kompie (...)
Się upewnię, chcesz robić kopię danych z NAS-a na komputer? Czy może jednak odwrotnie?

szmyrus
Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: śr sie 22, 2018 7:55 am

Re: Kopia zapasowa

Post autor: szmyrus » czw sie 23, 2018 7:49 am

tak z NAS na kompa jako drugą kopie bezpieczeństwa

Awatar użytkownika
SnejX
Wtajemniczony
Posty: 151
Rejestracja: czw mar 23, 2017 9:12 pm
Lokalizacja: Łódź

Re: Kopia zapasowa

Post autor: SnejX » czw sie 23, 2018 8:39 am

Z NASa na zewnątrz to robię na dysk zew. ALE podpięty przez USB właśnie do NASa. Wtedy Hyper Backup.

Natomiast z NASa na kompa to chyba trzeba by od drugiej strony czyli komp "ciągnie" dane z NASa. Wtedy możliwości już jest więcej, ale musisz ten zasób mieć dostępny np. po SMB. Z programów to np. DSynchronize, SyncBack i pewnie jeszcze wiele innych.

Przeczytaj ten wątek: viewtopic.php?f=9&t=1304 tylko w twoim przypadku, trzeba odwrócić kierunek.

szmyrus
Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: śr sie 22, 2018 7:55 am

Re: Kopia zapasowa

Post autor: szmyrus » pt sie 24, 2018 7:59 am

Dzięki, faktycznie pociągłem dane z NAS za pomocą Cloud... ale chciałem jeszcze zgrać maszyny wirtualne w całości.

ODPOWIEDZ