DSM 7.0 Preview

kapronik
Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: wt gru 15, 2015 6:16 pm

Re: DSM 7.0 Preview

Post autor: kapronik »

ścieżki mam w portalu logowania zrobione. Problem dotyczy tylko Photo. Myślę że to jakiś bug samej aplikacji.
Awatar użytkownika
xurc
Wtajemniczony
Posty: 187
Rejestracja: wt kwie 05, 2016 10:00 am

Re: DSM 7.0 Preview

Post autor: xurc »

Zatem czy można prosić o listing?

Kod: Zaznacz cały

ls -la /lib/libstdc*
https://search.synopackage.com
https://www.facebook.com/synopackage/
Sprzęt:
DS718+ (apollolake): 2x2TB (WD RED) SHR ,8GB RAM
Poprzedni:
DS215j
r3x
Trochę Wie
Posty: 76
Rejestracja: śr gru 16, 2015 8:42 am

Re: DSM 7.0 Preview

Post autor: r3x »

Teddy47 pisze: czw wrz 10, 2020 8:17 am
r3x pisze: śr wrz 09, 2020 9:01 pm No i fajne opcje w Synology Directory Server :)
Podrzuć jakieś screeny, żebyśmy wiedzieli, czego oczekiwać ;-)

Obrazek
HA RS2418+ 12x4TB , DS1618+ 6x3TB, DS1517+ 5x4TB, RS812+ 4x8TB, 4x DS918+ 4x4TB,4x DS718+ 2x2TB, 15x 218+ 2x2TB,2x 220+ 2x2TB, DS212 2x3TB, NVR1218 2x3TB
Awatar użytkownika
Teddy47
Wtajemniczony
Posty: 168
Rejestracja: wt kwie 02, 2019 1:18 pm
Lokalizacja: Zdzieszowice
Kontakt:

Re: DSM 7.0 Preview

Post autor: Teddy47 »

Coś dalej? Jakie opcje są dostępne? Co można ustawić bez konsoli od billa?
---
Wojtek
DS1517+ 16GB + 5xWD Ultrastar 14TB + SSD cache (M2D18 + 2x WDS100T1R0B)
Obrazek
r3x
Trochę Wie
Posty: 76
Rejestracja: śr gru 16, 2015 8:42 am

Re: DSM 7.0 Preview

Post autor: r3x »

Coś dalej? Jakie opcje są dostępne? Co można ustawić bez konsoli od billa?
Dalej potrzebna konsola, bo z DSM to co wcześniej było czyli dodawanie userów i zarządzanie ou, sprawdziłem podłączenie jako zapasowego kontrolera domeny i działa :)
HA RS2418+ 12x4TB , DS1618+ 6x3TB, DS1517+ 5x4TB, RS812+ 4x8TB, 4x DS918+ 4x4TB,4x DS718+ 2x2TB, 15x 218+ 2x2TB,2x 220+ 2x2TB, DS212 2x3TB, NVR1218 2x3TB
Awatar użytkownika
michau
Wyrocznia
Posty: 1137
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:03 pm
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Re: DSM 7.0 Preview

Post autor: michau »

Czy ktoś uruchomił Synology Active Insight ?

Po zalogowaniu na konto admin w DSM 7 mamy taki komunikat:

2DSM7.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
NAS:
[ MASTER ] Synology DS1515+ | 16 GB RAM | DSM 6 | 5 x WD Red WD60EFRX Btrfs RAID 5
Awatar użytkownika
quba
Amator
Posty: 32
Rejestracja: sob cze 17, 2017 8:44 pm
Lokalizacja: Warszawa

Re: DSM 7.0 Preview

Post autor: quba »

kapronik pisze: czw wrz 10, 2020 12:26 pm ścieżki mam w portalu logowania zrobione. Problem dotyczy tylko Photo. Myślę że to jakiś bug samej aplikacji.
uruchom sobie on-time-only task z takim poleceniem :

Kod: Zaznacz cały

mv /usr/syno/synoman/webman/desktop.js.gz /usr/syno/synoman/webman/desktop.js.gz.orig

sed -i 's/Data",value:function(){var/Data",value:function(){if(this.isAnonymous())return Promise.resolve();var/g'  /usr/syno/synoman/webman/desktop.js
Pozdrawiam
*******************************
desktop : DS3018xs / DS1621xs+ / DS1815+ @DSM 7
rack : RS2418+ @ RX1217 / RS818RP+ / RS1219+ @DSM 7
Ubiquiti UniFi @UDM-PRO

*******************************
Jarol
Amator
Posty: 49
Rejestracja: czw kwie 06, 2017 6:36 pm
Lokalizacja: Opole

Re: DSM 7.0 Preview

Post autor: Jarol »

Też bym spróbował, ale wirtualny DSM 6.2 melduje, że "Model pliku aktualizacji jest niekompatybilny z modelem systemu". Czy do uruchomienia Virtual DSM trzeba kupić licencję? Wersja 6.2.3 zainstalowała się bez problemów, ale aktualizacja do 7.0 niemożliwa, a nie umiem się doszukać podpowiedzi, jak z tym się uporać.
- 2x RT2600ac (jeden pod zarządem)
- DS218+ (własny), DS216+II (pod zarządem)
- Intel INNS04 oderestaurowany
- HP ProLiant ML115 G5 odrestaurowany
- OMV + RAID 1 3TB na składaku z używek za 725 zł.
Awatar użytkownika
michau
Wyrocznia
Posty: 1137
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:03 pm
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Re: DSM 7.0 Preview

Post autor: michau »

Jarol pisze: wt gru 08, 2020 7:59 pm Też bym spróbował, ale wirtualny DSM 6.2 melduje, że "Model pliku aktualizacji jest niekompatybilny z modelem systemu". Czy do uruchomienia Virtual DSM trzeba kupić licencję? Wersja 6.2.3 zainstalowała się bez problemów, ale aktualizacja do 7.0 niemożliwa, a nie umiem się doszukać podpowiedzi, jak z tym się uporać.


Usuń Virtual DSM z 6.2 i wtedy. Jak chcesz więcej niż jedną to zakup licencji.
NAS:
[ MASTER ] Synology DS1515+ | 16 GB RAM | DSM 6 | 5 x WD Red WD60EFRX Btrfs RAID 5
Jarol
Amator
Posty: 49
Rejestracja: czw kwie 06, 2017 6:36 pm
Lokalizacja: Opole

Re: DSM 7.0 Preview

Post autor: Jarol »

Dzięki, pomęczyłem się jeszcze trochę i... udałem do pomocy technicznej :-) Na szczęście nie zdenerwowali się, tylko wyjaśnili i podali linka :-) Działa bez problemu.
- 2x RT2600ac (jeden pod zarządem)
- DS218+ (własny), DS216+II (pod zarządem)
- Intel INNS04 oderestaurowany
- HP ProLiant ML115 G5 odrestaurowany
- OMV + RAID 1 3TB na składaku z używek za 725 zł.
ODPOWIEDZ