Problem z połączeniem z serwerem DNS przez VPN

ODPOWIEDZ
hubkubas
Amator
Posty: 56
Rejestracja: pn kwie 23, 2018 10:32 am

Problem z połączeniem z serwerem DNS przez VPN

Post autor: hubkubas »

Koledzy, kiedy łączę się z synology przez Open VPN będąc podłączonym do internetu światłowód od orange, łączę się bezproblemowo z plikami, łączę się z synology poprzez 192.xxx.x.xxx:0000 - ALE nie mogę wejść do mojej bazy, która jest na synology pod adresem 192.xxx.x.xxx/nazwakatalogu pojawia się info jak powyżej czyli "Problem z połączeniem z serwerem DNS przez VPN, Może to oznaczać, że twój VPN jest niepoprawnie skonfigurowany" Kiedy łączę się nie poprzez światłowód tylko np przez telefon jest wszystko ok. Z jakiegoś powody jest problem przy łączeniu przez światłowód. Podpowiecie co jest problemem, plisss. H

Ma ktoś jakiś pomysł może, będę bardzo wdzięczny. Co jest źle ustawione?
---------------
Pozdrawiam
Posiadam DS718+ & DS116 & DS115j
look12
Stały Bywalec
Posty: 351
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 10:46 am

Re: Problem z połączeniem z serwerem DNS przez VPN

Post autor: look12 »

Czy zapora przypadkiem nie odcina ruchu do bazy danych ?
DS916+ / 6.2.3-25426 /
DS112+ / 6.2.3-25426 /
RT1900ac / SRM 1.2.4-8081/
hubkubas
Amator
Posty: 56
Rejestracja: pn kwie 23, 2018 10:32 am

Re: Problem z połączeniem z serwerem DNS przez VPN

Post autor: hubkubas »

hmm ale zapora na Synology? Mam ją wyłączoną w ogóle. Przepraszam, ale do tej pory nie miałem problemu z VPN wszystko było ok bo tak jak wspomniałem przez hotspot z komórki od tmobile wszystko działa. h
---------------
Pozdrawiam
Posiadam DS718+ & DS116 & DS115j
hubkubas
Amator
Posty: 56
Rejestracja: pn kwie 23, 2018 10:32 am

Re: Problem z połączeniem z serwerem DNS przez VPN

Post autor: hubkubas »

hmm chyba rozwiązałem, ale dziwne to rozwiązanie tzn. na Synology tak jak miałem zawsze zostawiłem na VPN UDP zaznaczyłem "pozwól na dostęp do sieci LAN klientom", ale na routerze tam gdzie podłączony jest Synology ustawiłem UDP/TCP i mimo tego, że ani na Synology ani w konfiguracji OPENVPN nie zaznaczałem taki możliwości TCP nagle zaczęło działać i jest git. Dziękuję wszystkim za pomoc. Hubert
---------------
Pozdrawiam
Posiadam DS718+ & DS116 & DS115j
ODPOWIEDZ