Minecraft serwer ITZG

ODPOWIEDZ
JaRRunio
Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: ndz kwie 04, 2021 12:58 pm

Minecraft serwer ITZG

Post autor: JaRRunio »

Witam,
mam uruchomiony w dockerze serwer minecraft ITZG, działa wyśmienicie.
Moje pytanie jak zrobić aby na serwerze były 2 lub więcej światów/map ??
DS920+ dsm7 beta
20 GB Ram
4x4TB WDRed
2x256GB cache 970Evo
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1946
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Minecraft serwer ITZG

Post autor: mikhnal »

Zgaduję, drugi docker, inny port.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
JaRRunio
Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: ndz kwie 04, 2021 12:58 pm

Re: Minecraft serwer ITZG

Post autor: JaRRunio »

Tak pomyślałem ale jakoś nie chce się uruchomić mimo innego portu
DS920+ dsm7 beta
20 GB Ram
4x4TB WDRed
2x256GB cache 970Evo
JaRRunio
Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: ndz kwie 04, 2021 12:58 pm

Re: Minecraft serwer ITZG

Post autor: JaRRunio »

Znalazłem też coś takiego ale na razie nie potrafię tego zastosować


" If you want to serve up multiple Minecraft servers or just use an alternate port, change the host-side port mapping such as

... -p 25566:25565 ...
will serve your Minecraft server on your host's port 25566 since the -p syntax is host-port:container-port.

Speaking of multiple servers, it's handy to give your containers explicit names using --name, such as naming this one "mc"

... --name mc itzg/minecraft-server "
DS920+ dsm7 beta
20 GB Ram
4x4TB WDRed
2x256GB cache 970Evo
JaRRunio
Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: ndz kwie 04, 2021 12:58 pm

Re: Minecraft serwer ITZG

Post autor: JaRRunio »

Jednak kopia tego samego dockera ze zmienionymi portami działa, dziękuję za zainteresowanie

Ale gdyby ktoś miał pomysł aby uruchomiony był tyko jeden docker z kilkoma mapami między którymi można się przenosić to proszę o info
DS920+ dsm7 beta
20 GB Ram
4x4TB WDRed
2x256GB cache 970Evo
ODPOWIEDZ