Strona 1 z 2

Baza danych na PENDRIVE

: pn sty 30, 2017 3:27 pm
autor: BWaliszewski
Nie rozumiem dlaczego RT1900ac nie chce zainstalować bazy danych na PENDRIVE. Nie ma ma znaczenia czy pracują one w standardzie USB 2.0 czy 3.0. Z dyskami HDD nie ma problemu - ale mam kaprys uniknięcia dodatkowych kosztów, związanych z dodatkowym urządzeniem i poborem prądu. Czy ktoś miał podobny problem lub wie jak go rozwiązać?

Pozdrawiam

Re: Baza danych na PENDRIVE

: pn sty 30, 2017 4:26 pm
autor: psmanek
Jaki system plików jest na pendrive? U siebie nie zauważyłem problemów z lokalizacją bazy danych. Raz na karcie, raz na pendrive. Przenosiłem wiele razy.

Re: Baza danych na PENDRIVE

: pn sty 30, 2017 4:42 pm
autor: lepian
Najlepiej z formatuj PENDRIVE z poziomu RT1900ac i powinno być ok.

Re: Baza danych na PENDRIVE

: pn sty 30, 2017 4:44 pm
autor: mikhnal
Ja mam bazę na karcie formatowanej w RT1900ac.

Re: Baza danych na PENDRIVE

: pn sty 30, 2017 9:25 pm
autor: BWaliszewski
Formatowałem już 3 różne pendrivy i... nic. Wsadziłem swoją kartę 64GB i widziana jest przez RT1900 jako... 30GB - na moje coś tu nie gra. Oczywiście HDD są widziane zupełnie poprawnie. Mimo, lubię znać przyczynę problemu, to chyba nie pozostaje mi nic innego jak przeinstalować router na nowo... po prostu kończą mi się pomysły... idę po jakieś wino.

Re: Baza danych na PENDRIVE

: pn sty 30, 2017 9:58 pm
autor: psmanek
czekaj, czekaj, jakiej pojemności są te pendrivy?

Re: Baza danych na PENDRIVE

: pn sty 30, 2017 10:27 pm
autor: BWaliszewski
Jeden 16GB, drugi... też 16GB i kolejny 32GB. Karta SD 64 - ale widoczna jest jako 30GB. Pachnie mi to błędami systemowymi... brzydko pachnie.

Re: Baza danych na PENDRIVE

: pn sty 30, 2017 10:39 pm
autor: psmanek
już myślałem, że jakieś ogromne, a tu nic nadzwyczajnego. Nie mam pojęcia zatem co może być nie tak ;/

Re: Baza danych na PENDRIVE

: pn sty 30, 2017 10:49 pm
autor: BWaliszewski
...i choć nie lubię takich sytuacji - wyczyszczę router i zobaczymy co będzie. W końcu to nie serwer ;-)

Re: Baza danych na PENDRIVE

: wt sty 31, 2017 12:16 am
autor: WILU
BWaliszewski pisze:Karta SD 64 - ale widoczna jest jako 30GB. Pachnie mi to błędami systemowymi... brzydko pachnie.
a mi no wygląda na to że ta karta ma system plików FAT32. nie mam tego routera to może teraz powiem bzdurę, ale nie wymaga on czasem by pendrive czy też karta pamięci były sformatowane w linuksowym formacie takim jak ext4?