SRM 1.2

solid
Amator
Posty: 44
Rejestracja: sob sty 09, 2016 5:37 pm
Lokalizacja: Poznań

Re: SRM 1.2

Post autor: solid »

Miał ktoś lub ma nadal problemy z ciągle rozłączającym się WiFi 5G? RT1900ac, problem występował na 1.1.7 i występuje na 1.2. Próbowałem zmieniać szerokość kanału, ale bez rezultatu.
DS218+ 6GB RAM - DSM 6.2.3-25426-2
RS2212RP+ - DSM 6.2.3-25426-2
DS115J - DSM 6.2.3-25426-2
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1945
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: SRM 1.2

Post autor: mikhnal »

U mnie 5GHz rozłącza się na RT2600ac, gubi ustawiony na sztywno kanał lub go zmienia.
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
pepeEL
Trochę Wie
Posty: 71
Rejestracja: śr gru 16, 2015 9:37 pm

Re: SRM 1.2

Post autor: pepeEL »

U mnie działa obecnie wszystko na rt2600ac ale robiłem po updacie reset do ustawień fabrycznych.
Synology DS713+ upgrade RAM DDR3 4GB + TVMosaic + 3x Tuner DVBT
DSM 6.2.2-24922-2
Synology RT2600ac + MR2200ac+Huawei E3372h-153 backup
SRM 1.2.2-7915
look12
Stały Bywalec
Posty: 320
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 10:46 am

SRM 1.2

Post autor: look12 »

U mnie na RT1900 działało poprawnie na 1.1.X jak i działa na 1.2.
Na razie poza jednorazowym incydentem zwiechy na 1.2 nie zauważyłem jakiś problemów z działaniem routera.
DS916+ / 6.2.3-25426 /
DS112+ / 6.2.3-25426 /
RT1900ac / SRM 1.2.4-8081/
solid
Amator
Posty: 44
Rejestracja: sob sty 09, 2016 5:37 pm
Lokalizacja: Poznań

Re: SRM 1.2

Post autor: solid »

W moim przypadku okazało się, że to niestety wina routera i jego fizyczna usterka - brak wystarczającego prądu. Niestety sprzęt już po gwarancji.
DS218+ 6GB RAM - DSM 6.2.3-25426-2
RS2212RP+ - DSM 6.2.3-25426-2
DS115J - DSM 6.2.3-25426-2
solid
Amator
Posty: 44
Rejestracja: sob sty 09, 2016 5:37 pm
Lokalizacja: Poznań

Re: SRM 1.2

Post autor: solid »

Podesłałem pomocy technicznej debug.dat - z niego to wywnioskowali.
DS218+ 6GB RAM - DSM 6.2.3-25426-2
RS2212RP+ - DSM 6.2.3-25426-2
DS115J - DSM 6.2.3-25426-2
Awatar użytkownika
mikhnal
Jedi of Synology
Posty: 1945
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: SRM 1.2

Post autor: mikhnal »

A zmiana zasilacza nic nie da?
DS3018xs
DSM 6.2.4-25556
2x 16GB RAM KSM24SED8/16ME DDR4 2400 CL17 ECC mod
6x 10TB WD Red WD100EFAX RAID5 btrfs
2x SNV3400 read/write SSD cache @ E10M20-T1 + 10GbE LAN
2x SilverStone FW91 fan mod
RT2600ac + MR2200ac
SRM 1.2.5-8225
solid
Amator
Posty: 44
Rejestracja: sob sty 09, 2016 5:37 pm
Lokalizacja: Poznań

Re: SRM 1.2

Post autor: solid »

Niestety, zmiana zasilacza nic nie dała, te same objawy. Najwidoczniej to rzeczywiście problem z samym routerem - WiFi Amp.
DS218+ 6GB RAM - DSM 6.2.3-25426-2
RS2212RP+ - DSM 6.2.3-25426-2
DS115J - DSM 6.2.3-25426-2
DiamondBack
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: czw lis 08, 2018 10:28 pm

Re: SRM 1.2

Post autor: DiamondBack »

Dlaczego w tej nowej aktualizacji nie pokazuje na pulpicie w górnym prawym rogu aktualnej prędkości sieci? Trzeba to gdzieś włączyć czy po cichu wygaszają funkcje?
R70
Uczeń Mistrza
Posty: 654
Rejestracja: pn gru 18, 2017 12:53 am

Re: SRM 1.2

Post autor: R70 »

Wersji SRM1.1 nie poznałem dobrze bo krótko miałem RT2600AC. Ale fajnie mi służyła możliwość włączenia niektórym klientom internetu tylko czasowo, podczas gdy dostęp do zasobów lokalnym mieli stale. W SRM1.2 zniknęła ta opcja - zamiast tego jest chyba SafeAccess i profile. Ale chyba czegoś nie ogarniam, bo teraz jak włączę w profilu czasowy internet np. do NASa to poza okienkiem czasowym dostępu do internetu, nie mogę się do niego dostać lokalnie ani po CIFS ani po HTTP/HTTPS.
Coś nie tak z SRM 1.2 czy ja szwankuję ?
Pozdrawiam,
Paweł
DS1819+, 32GB ECC, 10GbE, DX517 DS916+ 8GB, DX513, DS710+, DX213, DS119j, DS120j
RT2600ac + RT2200ac
ODPOWIEDZ