Domoticz na SRM

ODPOWIEDZ
monter
Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: pn maja 14, 2018 8:33 pm

Domoticz na SRM

Post autor: monter »

Witam wszystkich,

Potrzebuję informacji od użytkowników tych routerów czy jest możliwość instalacji na nich pakietów takich jak na NAS? Interesuje mnie konkretnie pakiet Domoticz. Aktualnie mam ten pakiet zainstalowany na DS210j. Tylko dlatego że jest to oprogramowanie automatyki domowej NAS chodzi całą dobę. Chciałbym uruchomić ten pakiet na routerze to wtedy NAS idzie na noc do spania :)

Pozdrawiam
monter
Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: pn maja 14, 2018 8:33 pm

Re: Domoticz na SRM

Post autor: monter »

Właśnie wolałbym na routerze bo działa 24h, dodatkowo modem LTE + operator kablowy i dostęp do Domoticza i czujników które obsługuje miałbym cały czas. Paczki nie ma bo sprawdzałem ale jest możliwość ręcznej instalacji tylko musi być możliwość instalacji dodatkowych pakietów z poziomu konsoli poprzez ipkg. Czy jest dostęp do konsoli i możliwość skorzystania z: ipkg, cmake, git, wget itp?
look12
Stały Bywalec
Posty: 320
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 10:46 am

Re: Domoticz na SRM

Post autor: look12 »

A poniżej uzupełnienie.
viewtopic.php?f=52&t=677
DS916+ / 6.2.3-25426 /
DS112+ / 6.2.3-25426 /
RT1900ac / SRM 1.2.4-8081/
monter
Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: pn maja 14, 2018 8:33 pm

Re: Domoticz na SRM

Post autor: monter »

No to zamówiłem router. Mam nadzieję że uda się zainstalować ten pakiet. Dam znać co i jak.
Awatar użytkownika
michau
Wyrocznia
Posty: 1137
Rejestracja: pt gru 18, 2015 12:03 pm
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Re: Domoticz na SRM

Post autor: michau »

Ruszyłeś coś z tematem na samym Routerze?
NAS:
[ MASTER ] Synology DS1515+ | 16 GB RAM | DSM 6 | 5 x WD Red WD60EFRX Btrfs RAID 5
ODPOWIEDZ