Jak ustawić filtr mac tylko dla sieci głównych

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hisashi1150
Trochę Wie
Posty: 71
Rejestracja: wt gru 15, 2015 4:46 pm
Lokalizacja: Chorzów
Kontakt:

Jak ustawić filtr mac tylko dla sieci głównych

Post autor: hisashi1150 »

Witam
Jak w temacie Czy sa się ustawić filtr MAC dla Wi-fi w taki sposób by nie działał on dla sieci gościnnych a jedynie głównych Z tego co patrzyłem do tej pory widziałem to tylko w ASUS-RT a w SRM nie mogę znaleźć opcji by tak ustawić ten filtr MAC.

Pozdrawiam :)
jestem tym kim jestem..

DS214+ - DSM 6.2 3-25426 - 2x WD RED 2 TB
RT2600ac - SRM 1.2.3-8081
MR2200ac - SRM 1.2.4-8081
RT1900ac - SRM 1.2.3-8081
Obrazek
Fixer
Trochę Wie
Posty: 112
Rejestracja: pn mar 13, 2017 10:46 am

Re: Jak ustawić filtr mac tylko dla sieci głównych

Post autor: Fixer »

trzeba było brać asusa :P
http://codesnippets.pl - baza porad dla programistów, webmasterów, grafików
Awatar użytkownika
hisashi1150
Trochę Wie
Posty: 71
Rejestracja: wt gru 15, 2015 4:46 pm
Lokalizacja: Chorzów
Kontakt:

Re: Jak ustawić filtr mac tylko dla sieci głównych

Post autor: hisashi1150 »

już nie muszę bo w centrum wifi jest taka opcja od którejś aktualizacji SRM, Co do ASUSA to miałem kilka modeli ale wszystkie padły i aktualnie leża w kartonach w piwnicy a ja wybrałem Synology bo myślałem że będą stabilniejsze, a niestety bywa z tym różnie w zależności od tego co producent skopie w sofcie, ale chyba u każdeego producenta są takie przeboje od czsu do czasu..
jestem tym kim jestem..

DS214+ - DSM 6.2 3-25426 - 2x WD RED 2 TB
RT2600ac - SRM 1.2.3-8081
MR2200ac - SRM 1.2.4-8081
RT1900ac - SRM 1.2.3-8081
Obrazek
look12
Stały Bywalec
Posty: 320
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 10:46 am

Re: Jak ustawić filtr mac tylko dla sieci głównych

Post autor: look12 »

Aplikacja WI-FI Connect -> Filtr adresów MAC -> „Zastosuj reguły dla sieci gości:” -> „wyłącz”
DS916+ / 6.2.3-25426 /
DS112+ / 6.2.3-25426 /
RT1900ac / SRM 1.2.4-8081/
ODPOWIEDZ