Zapisywanie odwiedzonych stron

ODPOWIEDZ
Andy1138
Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: czw lut 08, 2018 9:32 am

Zapisywanie odwiedzonych stron

Post autor: Andy1138 » czw lut 08, 2018 9:44 am

Męczę się już jakiś czas z problemem i nie wiem co robię źle. W domu na rt1900ac ustawienia wyglądają tak:

Obrazek

Z kolei w pracy na rt2600ac tak:

Obrazek

Czyli na rt2600ac muszę najpierw włączyć wykrywanie aplikacji żeby móc włączyć zapisywanie stron. Jak widać na rt1900ac nie ma takiej zależności i głowę bym dał, że nigdy tak nie było ale może nie pamiętam? Oczywiście firmware ten sam 1.1.6-6931 Update 2.

psmanek
Uczeń Mistrza
Posty: 620
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: Zapisywanie odwiedzonych stron

Post autor: psmanek » czw lut 08, 2018 9:59 am

A to ciekawe. Wyślij do supportu ;)

Andy1138
Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: czw lut 08, 2018 9:32 am

Re: Zapisywanie odwiedzonych stron

Post autor: Andy1138 » czw mar 01, 2018 9:41 am

Gdyby kogoś interesowało - oto powód: "this is because of the hardware difference between 2600ac and 1900ac. And after SRM 1.2, the UI in 1900ac will be like 2600ac, which means you will have to enable "Enable application detection". before you enable "Save visited web pages."

psmanek
Uczeń Mistrza
Posty: 620
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: Zapisywanie odwiedzonych stron

Post autor: psmanek » czw mar 01, 2018 11:27 am

Niestety 1900ac jest kapkę za wolny na niektóre funkcje :(

Andy1138
Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: czw lut 08, 2018 9:32 am

Re: Zapisywanie odwiedzonych stron

Post autor: Andy1138 » ndz mar 04, 2018 7:59 pm

To chyba nie do końca się rozumiemy bo aktualnie to DZIAŁA na 1900ac a NIE DZIAŁA na 2600ac, który jest bardziej wydajny. Zresztą nie do końca wiem czy działa czy to tylko błąd bo tylko do jednego 2600ac mam dostęp. Więc jeśli ktoś mógłby sprawdzić te opcje i napisać jak u niego jest na 2600ac byłbym wdzięczny.

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 1134
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: Zapisywanie odwiedzonych stron

Post autor: mikhnal » ndz mar 04, 2018 8:31 pm

U mnie na 2600ac jest "źle" z drugiego obrazka. Też czekam na poprawienie tej dupereli.
DS3018xs
DSM 6.2-23739 Update 2
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.1.7-6941 Update 1

ODPOWIEDZ