SRM port 80

ODPOWIEDZ
DeMeo70
Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: pt wrz 07, 2018 11:01 am

SRM port 80

Post autor: DeMeo70 »

Cześć, mam dziwaczny problem. Moim routerem jest RT2600ac. Za nim posiadam dwa serwery NAS. Wszystko działa bez zarzutu, jednak nie potrafię otworzyć na routerze portu 80. Uruchamiając na NAS-ie serwer Web Station wszystkie przekierowania poprzez uPNP utworzyły się na routerze. Port 443 działa bez zarzutu. Port 80 z WAN-a jest niedostępny (zamknięty). Niestety bez portu 80 nie uzyskam certyfikatu Let's Encrypt. Nie mam zielonego pojęcia co robię nie tak. Uprzejmie proszę o pomoc.
stanley99
Stały Bywalec
Posty: 339
Rejestracja: śr mar 30, 2016 7:22 am
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Re: SRM port 80

Post autor: stanley99 »

Hm, ścieka-w-ości sprawdziłem. Przekierowałem na routerze port 80 na ip wewn. Synka (też port 80) i łącząc się "z zewnątrz" zgłasza mi się strona Web Station. Chyba, że źle zrozumiałem i chodzi o coś innego.
DS214play | DSM 6.2.3-25426 Update 3
RT2600ac
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda tylko, że jest to wieko od trumny.
DeMeo70
Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: pt wrz 07, 2018 11:01 am

Re: SRM port 80

Post autor: DeMeo70 »

Dobrze zrozumiałeś :-). Problem został wyjaśniony. Mój dostawca ze względów bezpieczeństwa blokuje port 80. Temat nieaktualny.
Przemuss
Wyrocznia
Posty: 1134
Rejestracja: wt gru 15, 2015 12:19 pm
Lokalizacja: Żyrardów

Re: SRM port 80

Post autor: Przemuss »

Po adresie IP będzie się zgadzać domyślna strona będąca w katalogu web. Jak synek wie jaki jest adres DNS wywołania może Cie przenieść do docelowego folderu. O ile takowy adres wywołania zdefiniowałeś w dziale virtual host webstation.

Co to za dostawca?
Administratorzy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.

Serwery NAS:
Synology DS211j, DS1511+, RS2212RP+ DS1513+

"Zasłanianie się dysleksją, to jak chwalenie się małym fiu...."- by Pati
gg 2101676
ODPOWIEDZ