SRM 1.2

psmanek
Uczeń Mistrza
Posty: 688
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: SRM 1.2

Post autor: psmanek » ndz paź 07, 2018 3:52 pm

Z tego co widzę w stopce, to oba wisielce to 1900

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 1193
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: SRM 1.2

Post autor: mikhnal » ndz paź 07, 2018 4:53 pm

Sorki za wcześniejsze pytanie, ale w Tapatalku nie widać stopek.
DS3018xs
DSM 6.2.1-23824 Update 1
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.2-7742 Update 1

psmanek
Uczeń Mistrza
Posty: 688
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: SRM 1.2

Post autor: psmanek » ndz paź 07, 2018 8:14 pm

Przecież nic się nie stało.

look12
Trochę Wie
Posty: 118
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 10:46 am

Re: SRM 1.2

Post autor: look12 » ndz paź 07, 2018 9:45 pm

U mnie wyglądało to tak. Sieć wi-fi była widoczna, ale nie dało się do niej zalogować, wolał hasła (na iOS, W10) - jego podanie nie dawało możliwości zalogowania się do sieci. Po ethernet komp dostał adres IP z innej adresacji którą używam bez dostępu do internetu.
Pobieżnie przeszperałem logi ale nic ciekawego nie znalazłem.
Na razie chodzi.
DS916+ / 6.2.1-23824 /
DS112+ / 6.2.1-23824 /
RT1900ac / SRM 1.2-7742 /

psmanek
Uczeń Mistrza
Posty: 688
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 1:18 pm

Re: SRM 1.2

Post autor: psmanek » pn paź 08, 2018 8:52 pm

Wycofali aktualizację dla 1900, wielu użytkowników zgłasza problemy. Obecnie najnowsza do pobrania to SRM 1.1.7.

https://www.synology.com/pl-pl/support/ ... #utilities

solid
Amator
Posty: 29
Rejestracja: sob sty 09, 2016 5:37 pm

Re: SRM 1.2

Post autor: solid » czw paź 11, 2018 7:07 am

Miał ktoś lub ma nadal problemy z ciągle rozłączającym się WiFi 5G? RT1900ac, problem występował na 1.1.7 i występuje na 1.2. Próbowałem zmieniać szerokość kanału, ale bez rezultatu.
DS 115J - DSM 6.2-22259
RS2212RP+ - DSM 6.1.5-15254
RT1900 - 1.1.6-6931-2

Awatar użytkownika
mikhnal
Wyrocznia
Posty: 1193
Rejestracja: pt gru 11, 2015 8:55 am
Lokalizacja: Warszawa

Re: SRM 1.2

Post autor: mikhnal » czw paź 11, 2018 7:48 am

U mnie 5GHz rozłącza się na RT2600ac, gubi ustawiony na sztywno kanał lub go zmienia.
DS3018xs
DSM 6.2.1-23824 Update 1
16GB RAM DDR4 2400 CL17 ECC
6x WD Red 6TB RAID 5 btrfs
2x WD Blue M.2 250GB RAID 1 SSD Read/Write Cache @ M2D17
APC Back USP ES 700G
RT2600ac
SRM 1.2-7742 Update 1

pepeEL
Trochę Wie
Posty: 60
Rejestracja: śr gru 16, 2015 9:37 pm

Re: SRM 1.2

Post autor: pepeEL » czw paź 11, 2018 1:31 pm

U mnie działa obecnie wszystko na rt2600ac ale robiłem po updacie reset do ustawień fabrycznych.
Synology DS713+ @ DSM 6.2-23739-2+upgrade RAM DDR3 4GB + TVMosaic + 2x Tuner DVBT
Synology RT2600ac @ SRM 1.1.7-6941-1+Huawei E3276s-150 backup

look12
Trochę Wie
Posty: 118
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 10:46 am

SRM 1.2

Post autor: look12 » czw paź 11, 2018 2:58 pm

U mnie na RT1900 działało poprawnie na 1.1.X jak i działa na 1.2.
Na razie poza jednorazowym incydentem zwiechy na 1.2 nie zauważyłem jakiś problemów z działaniem routera.
DS916+ / 6.2.1-23824 /
DS112+ / 6.2.1-23824 /
RT1900ac / SRM 1.2-7742 /

ODPOWIEDZ