Strona 1 z 1

RT1900ac - gdzie kupić zasilacz?

: pt kwie 19, 2019 11:33 pm
autor: hisashi1150
Witam
Jak w temacie prosiłbym o linka do możliwości zakupu zasilacza RT1900ac prosto od Synology znaczy zależy mi na zakupie oryginalnego zasilacza do tego routera
Pozdrawiam

Re: RT1900ac - gdzie kupić zasilacz?

: sob kwie 20, 2019 9:10 am
autor: Przemuss
A musi być oryginał? Jest przecież tyle zamienników, często lepszych jakościowo.
Tu zasilacz jest 12V i o ile dobrze widzę na zdjęciu w sieci 2A. Grunt by wtyczka pasowała i była właściwa polaryzacja. To ostatnie jest oznaczone na zasilaczu.

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka



Re: RT1900ac - gdzie kupić zasilacz?

: sob kwie 20, 2019 9:17 am
autor: psmanek

Re: RT1900ac - gdzie kupić zasilacz?

: sob kwie 20, 2019 6:23 pm
autor: hisashi1150
Przemuss pisze:
sob kwie 20, 2019 9:10 am
A musi być oryginał? Jest przecież tyle zamienników, często lepszych jakościowo.
Tu zasilacz jest 12V i o ile dobrze widzę na zdjęciu w sieci 2A. Grunt by wtyczka pasowała i była właściwa polaryzacja. To ostatnie jest oznaczone na zasilaczu.

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Tak to wiem o zasilaczu bo mam mój tyle że nie działa mi bo się spalił. Dla testu użyłem zasilacza ze swicza netgar FS208 o niższym napięciu (1A) i odziwo router chodzi dobrze no ale że nie jestem elektrykiem to niechciałbtym uszkodzić samego routera bo jak napisałem jedynie moc zasilacza jest mniejsza od tego oryginalnego.

Tego linka znalazłem problem w tym że nie wiem gdzie na stronie synology znajdę link by ten zasilacz jaki wysyłasz zamówić a w necie znalazłem go za 37 Euro na jakiejś stronie sklepu nz zagranicy i dlatego pytam czy Ktoś wie gdzie mogę go kupić gdzieś bliżej Polski w rozsądnych pieniądzach

Dla waszej informacji router kupiłem w Listopadzie 2017 w X-kom więc chyba ma jeszcze gwarancję producenta

Re: RT1900ac - gdzie kupić zasilacz?

: śr kwie 24, 2019 6:55 am
autor: stanley99
hisashi1150 pisze:
sob kwie 20, 2019 6:23 pm
Dla waszej informacji router kupiłem w Listopadzie 2017 w X-kom więc chyba ma jeszcze gwarancję producenta
Jeśli kupiłeś jako konsument, masz ustawowo 2 lata rękojmi od sprzedawcy. Możesz reklamować sprzęt w sklepie.

Re: RT1900ac - gdzie kupić zasilacz?

: śr kwie 24, 2019 7:15 am
autor: psmanek
Nawet jeśli kupił jako firma to na ten sprzęt są 2 lata gwarancji od Synology.

Złóż ticket i tyle. Nie dość, że dostaniesz oryginalny, to jeszcze za darmo.

Re: RT1900ac - gdzie kupić zasilacz?

: śr kwie 24, 2019 4:21 pm
autor: SnejX
psmanek pisze:
śr kwie 24, 2019 7:15 am
Nie dość, że dostaniesz oryginalny, to jeszcze za darmo.
Aż jestem ciekawy czy tak to zadziała.

Re: RT1900ac - gdzie kupić zasilacz?

: śr kwie 24, 2019 4:36 pm
autor: psmanek
Jeśli jest gwarancja, to producent powinien usunąć „wadę”.

Oczywiście może się zdarzyć refurb, ale grunt, że działający.

Re: RT1900ac - gdzie kupić zasilacz?

: czw kwie 25, 2019 12:30 pm
autor: mikhnal
@hisashi1150
Czy możesz zrobić zdjęcie tego zasilacza (tabliczki znamionowej) bo już nie pamiętam jaki tam był.

Re: RT1900ac - gdzie kupić zasilacz?

: czw kwie 25, 2019 6:39 pm
autor: hisashi1150
mikhnal pisze:
czw kwie 25, 2019 12:30 pm
@hisashi1150
Czy możesz zrobić zdjęcie tego zasilacza (tabliczki znamionowej) bo już nie pamiętam jaki tam był.
Taki zasilacz mam do tego routera :

Kod: Zaznacz cały

http://hoshi-fusion.com.pl/images/img_20190425_184306.jpg 
Cóż w sklepie mi powierzano że proces gwarancyjny to 30 dni bez neta bo nie mam sprzętu na podmianę Więc wyślę go na servis jak kupię Synology Router RT2600ac gdzieś pod koniec maja.

Czy kopia konfiguracji odpali z RT1900ac na RT2600ac czy cza by było na czysto stawiać jeśli bym zmienił router na Synology RT2600ac? - pytam bo konsultantka telefoniczna X-KOM.PL proponowała mi zakup właśnie tego modelu routera.

mikhnal Testowo użyłałem dokładnie tego zasilacza:

Kod: Zaznacz cały

http://hoshi-fusion.com.pl/images/img_20190425_141334.jpg
W sklepie ze sprzętem elektrycznym w moim mieście dorwałem taki zasilacz do dekoderów cyfry +/NC+ za około 35 zł:

Kod: Zaznacz cały

 https://warsztatowski.com/pl/p/Zasilacz-Impulsowy-Polsat-12V,-2,3A-Wtyk-2,15,5/19123?gclid=CjwKCAjwtYXmBRAOEiwAYsyl3IHd2FKO8BTOho2P4tzXJtKM1kqBPUuH0vmBD2QaOTSd5I2R3ow_KRoCFQ0QAvD_BwE 
Z tego co widze router chodzi bez problemu.